More


  Tricolorul României, din nou pe Palatul Administrativ

  - Advertisement -

  tricolor

  Tricolorul României este din nou pe Palatul Administrativ din Satu Mare. Uriașul drapel a fost montat luni după amiaza, pentru ziua Unirii Principatelor Române. Drapelul va fi afișat la fiecare sărbătoare națională.

  Tricolor nou-nouț
  Drapelul a fost îndepărtat în 2 decembrie, din cauza faptului că a fost rupt de vânt şi exista riscul ca acesta să cadă. Conducerea Consiliului Judeţean a comandat alt drapel.

  ”S-a comandat un nou drapel deoarece cel care a fost care a fost pus în data de 1 Decembrie a fost sfâșiat în bucăți de vântul de peste 100 de km/h. Am dat comandă săptămânile trecute unui nou drapel care va rezista intemperiilor. Noul drapel a fost afișat și astăzi și va fi afișat la fiecare sărbătoare națională”, a precizat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

  Drapelul are 32,6 metri lungime, 9,6 metri lăţime şi o greutate de 232 de kilograme.

  Vechiul tricolor s-a rupt după Ziua Națională
  Vechiul tricolor care era afișat pe Palatul Administrativ din Satu Mare s-a rupt a doua zi după Ziua Națională a României din cauza vântului. A fost îndepărtat de alpiniștii utilitari la cererea conducerii Consiliului Județean.

  Motivația a fost că vechiul tricolor, rupt, a pus în pericol atât siguranța sătmărenilor care treceau prin zonă cât și instalațiile de telecomunicații montate pe clădire și care au fost afectate de steagul antrenat de vântul puternic.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img