More  Unirea Principatelor va fi marcată la Satu Mare şi Carei

  unirea

  În organizarea Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, Primăriei municipiului reședință de județ şi Garnizoanei Satu Mare, se vor desfăşura manifestări la bustul lui Alexandru I. Cuza din fața Inspectoratului Județean de Poliție, strada Cuza Vodă din municipiul Satu Mare, dedicate Zilei Unirii Principatelor, 24 Ianuarie.

  Programul va începe la ora 10.00 şi va cuprinde:
  -primirea persoanei oficiale de către Garda de Onoare;

  -intonarea imnului național al României;

  -depuneri de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Alexandru I. Cuza;

  -defilarea Gărzii de Onoare;

  – Hora Unirii.

  Sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii judeţului Satu Mare.

  Manifestări şi la Carei

  Direcția de Cultură a municipiului Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” organizează la Carei o serie de evenimente cu prilejul împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române.

  Evenimentele se vor desfășura potrivit următorului program:

  Marți, 24 ianuarie, ora 10.00, Monumentul Ostașului Român:

  -Moment festiv care va cuprinde: intonarea Imnului Național, o scurtă evocare a „Micii Uniri”, Te Deum, depuneri de coroane din partea instituţiilor publice și asociațiilor, iar la final, tradiționala „Horă a Unirii”, la care sunt așteptați să participe toți careienii;

  Miercuri, 25 ianuarie, ora 11.00, Castelul Károlyi, Sala de Simpozioane:

  -Prezentarea: „Înfăptuirea Unirii Principatelor Române”, susținută de muzeograful Mihai Andrei Mocan și expoziție de fotografie intitulată „Unirea Principatelor Române în imagini”, realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

  Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 3 din Carei și Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din oraș.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE