More  Anul trecut, 60 de profesori au fost sancţionaţi pentru violenţe în şcoli

  Ministerul-educatiei

  Anul trecut, 60 de dascăli au fost sancţionaţi pentru acte de violenţe, a declarat secretarul de stat Liviu Pop, care a mai menţionat faptul că în ultimii ani, numărul actelor de violenţă a scăzut.

  “Aproximativ 60 de profesori au fost sancţionaţi anul trecut pentru violenţă în şcoli. Nu avem evidenţa sancţionării în afara unităţilor şcolare pentru că nu este atributul nostru. Vrem să întărim în zona aceasta, paza şi disciplina dacă o putem numi aşa” a declarat Liviu Pop, secretar de stat pe învăţământ preuniversitar din Ministerul Educaţiei.

  În cadrul conferinţei de presă, secretarul de stat a mai explicat şi faptul că numărul cazurilor de violenţă de la nivelul şcolilor s-a diminuat. Dar multe alte incidente violente în şcoli nu sunt declarate.

  “În ultimii trei ani de zile, din analizele pe care le am la minister, a scăzut rata actelor de violenţă în şcoală undeva de la 20.000 de acte de violenţă care se înregistrau în urmă cu trei ani la 19.000 -18.000 şi ceva au fost în ultimul an şcolar” a adăugat Liviu Pop.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE