More  Apele Române / Sloiuri de gheață pe râurile din județ

  sloiuri-somes

  Angajații Apelor Române au fost în alertă maximă la sfârșitul săptămânii trecute. Sloiurile apărute, posibilele blocaje pe râurile din județ, precipitațiile din ultimele zile au făcut ca în ultimele două zile să avem o serie de coduri de inundații pe Someș, Tur sau Crasna.

  Nivelul Someșului a crescut în două zile cu aproape doi metri, de la minus 70 la 228 cm, iar azi e așteptată o nouă creștere cu o jumătate de metru…Din fericire, însă, cei de la Apele Române dau asigurări că nu sunt probleme pe Someș iar sloiurile au mai creat ceva blocaje doar la graniță.

  În schimb, la Domănești, pe Crasna rămâne valabil un cod galben de inundații…Cota era ieri de 428 cm cu 28 cm peste cota de atenție dar chiar și în aceste condiții situația e sub control spun cei de la Apele Române. Mai ales că în următoarele zile și ploile se restrâng.

  Pe Tur , la Călinești era înregistrată ieri o cotă de 465cm cu 45 de cm peste cota de inundații, dar din fericire și acolo situația e ținută sub control.

  Altfel, în cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine mai caldă decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii februarie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, cu cele mai mici valori în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, informează ANM.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE