More


  “Artele marţiale” din politică

  - Advertisement -

  Vrând-nevrând asistăm la adevărate lupte politice în Parlamentul României şi de stradă, nevăzute şi văzute, la fel ca-n artele marţiale. Care-o fi miza reală? Bătălia e mai mare decât cea de la Rovine sau cea de la Oarba de Mureş. Profesioniştii în „artele marţiale” politice au fost lăudaţi mai zilele trecute pentru modul în care au fost organizate protestele. Până acum totul e ok! Dosare avem pe rol pentru condamnarea unor politicieni, dar nu se ştie încă… dacă sunt vinovaţi sau nu, deoarece anumite „mărturii” şi legi sunt interpretabile sau lipsite de consistenţă. „Programul mitingurilor” se desfăşoară în condiţii optime cu respectarea tuturor scenariilor! Pe posturile de televiziune apar „specialiştii în arte marţiale” politice, care se ocupă de proiectarea unor imagini defăimătoare la adresa liderilor politici aflaţi la Putere, indiferent că sunt liberali sau social-democraţi. O parte a presei internaţionale a fost „servită” cu informaţii de succes menite să creeze „spectacole mediatice” favorabile celor care le-au „comandat” pentru un „scop bine definit”…dar despre care n-a vorbit nimeni nimic în mod oficial. Nu ne rămâne decât să spunem “Vom trăi şi vom vedea!”. Vai, ce le plac unora „huiduielile” de la mitinguri…”Na, aşa le trebuie, hoţii naibii…!”.

  Trecem în tabăra Puterii legitime! Experţii în „arte marţiale” politice ar trebui să identifice scopul clar şi chiar să anticipeze strategiile „opoziţiei” din stradă, din culise şi din Parlament. Poporul înţelept doreşte să ştie adevărul, indiferent dacă e de stânga sau de dreapta! Maeştrii în „artele marţiale” din justiţie, care într-adevăr au constatat anumite anomalii în ceea ce priveşte aplicarea legilor, ar trebui să prezinte în faţa Parlamentului lacunele şi soluţiile pentru amendarea acestora, mai ales a celor care au un caracter „defectuos”. Nevinovaţii condamnaţi din greşeală să fie reabilitaţi în faţa poporului, iar speţele lor să fie făcute publice cu greşelile aferente de interpretare sau de procedură… O altă caracteristică a „artelor marţiale” din politică ar fi aceea legată de Puterea legitimă, care ar fi bine dacă ar ieşi „la contraatac”, cu anchete pertinente şi răspunsuri clare la toate sloganurile şi declaraţiile de presă defăimătoare, care au apărut sau apar în spaţiul public. Poporul trebuie să poată vedea acuzaţiile, dar şi rezultatele apărării Puterii legitime. În acest fel, telespectatorii şi spectatorii vor putea cumpăni, vor putea analiza argumentele „pro şi contra” pentru a afla cu adevărat cine are dreptate şi cine nu are dreptate. Probabil, mulţi protestatari sau „papă lapte” se vor dezice de „interesele de grup”, care se manifestă în spaţiul public prin „mitinguri spontane” …menite să dărâme şi să discrediteze Puterea legitimă.

  Atenţie în continuare la „caii troieni”! Iată o altă „schemă” practicată de maeştrii în „artele marţiale” politice ! Puterea legislativă ar trebui să creeze un „antidot” împotriva acelor instituţii, care nu sunt verificate de specialişti în domeniul juridic, un fel de suprastructură, care să supervizeze „procedurile” de instrumentare a dosarelor. Se vorbeşte despre „expertize” sau contraexpertize, de ce nu ?, care ar trebui să fie luate în considerare când se emit judecăţi de valoare. Este adevărat că „târâmul” juridic este mai arid, dar există şi multe nuanţe şi faţete ale speţelor, care ar trebui cercetate în profunzime pentru ca să nu fie condamnaţi oameni nevinovaţi. De exemplu, contracararea mărturiilor mincinoase, răutăcioase sau „comandate” fac parte dintr-un domeniu extrem de labil şi subiectiv. Abia după declaraţiile acestor „martori” ar trebui să înceapă verificarea prin anchete, în profunzime, a veridicităţii informaţiilor acestora. Puterea legitimă şi toţi parlamentarii ar trebui să analizeze în comisiile de specialitate „uşurinţa” cu care poate fi întocmit un dosar penal, pentru toate „găinăriile”, din cauza legislaţiei existente la ora actuală.

  Sigur, experţii în „arte marţiale” politice, care deţin la ora actuală Puterea legitimă, dar şi ceilalţi parlamentari aflaţi în opoziţie, ar trebui să pună pe masa de lucru strategii legislative clare, iar „metehnele” unor „legi de tip stalinist” să fie depuse la Muzeul Naţional de Istorie din Bucureşti. Conlucrarea dintre avocaţi, judecători, procurori cu experienţă şi Parlamentul României ar putea corecta multe din legile, care nu mai corespund actualei Democraţii. Relaxarea legislativă şi fiscală, cu efecte pozitive în plan economic şi social, ar putea duce la un echilibru şi o armonie prosperă atât pentru statul român cât şi pentru economia de piaţă din România. De la Bucureşti ar trebui să „răsară”, din nou, zâmbetele pe feţele tuturor românilor!

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img