More  Balul Codrenilor, pentru a treia oară, o reușită

  balul-codrenilor-(1)

  Ajuns la a treia ediție, Balul Codrenilor a fost o adevărată reușită atât pentru organizatori, cât și pentru invitați. De lăsatul secului de carne, înainte de Postul Mare, sute de codreni s-au adunat și s-au bucurat prin muzică, dans și veselie la manifestarea menită să reamintească de frumusețea Zonei Codrului.

  Asociația Codrenii, organizatoarea evenimentului, a avut și anul trecut, ca în fiecare an, o activitate sporită. Astfel că, la începutul balului, reprezentanții asociației au prezentat bilanțul activității lor, realizările și planuri de viitor, care nu sunt puține.

  ”De lăsata secului de carne întotdeauna am celebrat-o și creștinește, și cu această ocazie se face și un bilanț al activității asociației. Întotdeauna am făcut-o cu mare tragere de inimă și simț de responsabilitate”, a spus Ionel Costescu, președintele Asociației Codrenii.

  balul-codrenilor-(2)

  Balul Codrenilor, ajuns la cea de-a treia ediție, face parte din șirul evenimentelor din acest an pregătite de către asociație. Sute de codreni au participat cu drag la evenimentul care are menirea de a duce cât mai departe, pentru un timp îndelungat, tradițiile și cântecele specifice zonei Codrului. Cei care au susținut atmosfera au fost binecunoscutele talente sătmărene, dar și cântăreți de muzică populară din România. Cele mai așteptate momente au fost ale artiștilor: Petrică Mureșan, Lavinia Goste și Marius Zorilă, Romina Sârbe și Cristian Totpati, Formația Original Satu Mare, Malvina Madar Iederan și Ghiță Blidar. Alături de aceștia, au mai colorat atmosfera și alte tinere talente din zona Codrului.

  Evenimentul s-a desfășurat, ieri, la Restaurantul Esedra, începând cu ora 14.00, într-o atmosferă specifică veseliei codrenilor.

  Manifestarea vine după ce, în toamna anului 2014, Asociația Codrenii a reluat organizarea evenimentului cunoscut sub numele “Digănie”, la care au participat localnici din Hodişa, dar şi invitaţi din satele învecinate.
  Ioana Simion

  balul-codrenilor-(3)

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE