More


  Bocetul Şamanului, o lansare de carte excepţională

  - Advertisement -

  lansare

  Tânărul pictor Bogdan Crivăţ (Rostaş) a debutat ieri în poezie, lansându-şi primul volum de versuri intitulat “Bocetul Şamanului”. Evenimentul a fost deosebit, cu atât mai mult cu cât autorul cărţii s-a prezentat îmbrăcat în haine de șaman.

  Bogdan Crivăț s-a născut la Satu Mare și în momentul actual studiază la Liceul de Arte „Aurel Popp”, fiind membru al Cenaclului Alfazet. Studiază artele plastice și în lumea aceea se exprimă poate cel mai bine. Totuși, a scris această carte pentru că de multe ori culorile refuză să vorbească, tot așa cum uneori cuvintele refuză să se coloreze.

  La eveniment au participat și au luat cuvântul directorul Muzeului Judeţean, Felician Pop, directorul editurii Ecou Transilvan din Cluj, Nadia Baciu, criticul literar Kereskenyi Sandor, directorul Centrului de Creaţie, Robert Laszlo, vicepreşedintele cenaclului Cronograf, Vasile Conioşi Mesteşanu, şi omul de cultură Teodor Curpaş.

  “Şamanul, care prin incantaţiile sale invocă bunăvoinţa zeilor, iată că a ajuns să bocească, a ajuns în acel impas ontologic şi poate astrologic prin care, chiar dacă este un şaman vindecător, nu mai poate să vindece această lume şi la căpătâiul lumii şamanului nu i-a rămas decât să bocească. Aşa am surprins eu esenţa acestei cărţi”, a spus Felician Pop.

  Decorul a fost realizat de Mihaela Pastor iar programul artistic a fost susținut de către George Negrea și formația SBS Trio.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img