DANŢU DE LĂSAREFondatorii Asociaţiei socio-culturale ŢARA OAŞULUI organizează tradiţionalul DANŢ DE LĂSARE, care marchează ultimul eveniment înainte de intrarea în Postul Paştelui. Acest eveniment va avea loc duminică, 26 februarie şi va debuta cu întâlnirea oşenilor şi a membrilor fondatori ai Asociaţiei, la ora 10.30, în faţa Catedralei ortodoxe ADORMIREA MAICII DOMNULUI din Satu Mare. Toţi cei prezenţi vor participa la Sfânta Liturghie, iar de la ora 13.00, va avea loc DANŢU DE LĂSARE, în sala de evenimente ESEDRA din Satu Mare.

Menţionăm că la acest DANŢ DE LĂSARE tradiţional vor participa: grupurile de ceteraşi şi ţâpuritoare din toate comunele Ţării Oaşului; reprezentanţii Asociaţiilor culturale a moţilor – Filiala Satu Mare şi a codrenilor din Satu Mare. De asemenea, la DANŢU DE LĂSARE va fi prezent şi un grup de maramureşeni din partea Asociaţiei culturale BOGDAN VODĂ din Maramureş.

Reînvierea acestei tradiţii oşeneşti face parte din marile obiective ale Asociaţiei socio-culturale ŢARA OAŞULUI, care şi-a propus să readucă în actualitate obiceiurile oşenilor moştenite din moşi-strămoşi. Invitatul special la DANŢU DE LĂSARE va fi maestrul AUREL TĂMAŞ.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts