More


  General irakian, capturat la Satu Mare

  - Advertisement -

  frontiera

  Un fost general din armata irakiană a fost prins și arestat la Satu Mare după ce a încercat să treacă fraudulos frontiera dintre România și Ungaria. Acesta a cerut azil politic în România pretextând faptul că este persecutat politic în țara sa.

  Călăuza a dat greș
  Doi migranți, însoțiți de o călăuză, au încercat să treacă fraudulos granița cu Ungaria dar au fost prinși de polițiștii de frontieră sătmăreni.

  ”Trei bărbaţi au fost reţinuţi în imediata apropiere a liniei de frontieră, marţi, 6 februarie. În jurul orei 21.00, un echipaj al Poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, din judeţul Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat. Poliţiştii de frontieră i-au reţinut pe cei doi irakieni. La scurt timp, autoturismul din care au coborât cei doi a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se un apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat remis presei de ITPF Sighetu Marmației.

  Fost general în armata irakiană
  În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră sătmăreni, s-a constatat că unul dintre migranți este un fost general-locotenent din Irak, care după căderea regimului Sadam Hussein a plecat din armata irakiană și a luptat pentru forțele armate kurde din Irak.

  Generalul irakian a declarat polițiștilor de frontieră din Satu Mare că intenționa să ajungă în Austria. Imediat după ce a fost prins, generalul a declarat că dorește să primească azil politic în România.

  Generalul irakian, alături de celălalt migrant, au fost trimiși la București, iar călăuza a fost arestată.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img