IPJ Satu Mare a pierdut peste 130 de polițiști anul trecutpolitisti

Pe parcursul anului 2016, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare a pierdut 133 de polițiști, din care 100 ca urmare a încetării raporturilor de serviciu cu unitatea prin pensionare, 26 ca urmare a mutărilor între structurile Poliției Române, în două situații a survenit decesul polițistului, trei demisii și o încetare a raporturilor de serviciu ca urmare a unei condamnări penale definitive.

În același timp, au fost organizate o serie de concursuri care au urmărit completarea deficitului de personal. Astfel 10 agenți de poliție au fost trecuți în corpul ofițerilor, au fost încadrați din sursă externă 97 agenți de poliție (49 în iulie 2016 și 48 în ianuarie 2017) și 2 personal contractual, astfel că în prezent statul de organizare al inspectoratului este ocupat în proporție de 85,52%.

În ceea ce priveşte parcul auto, în momentul de faţă, din totalul de 241 autovehicule existente, 210 sunt funcţionale. Din punct de vedere al vechimii, 170 autovehicule sunt peste 10 ani, 15 între 5-10 ani, iar 56 sub 5 ani.

Prin managementul resurselor IT s-a reușit în cursul anului 2016 menţinerea funcţionării în bune condiţii a sistemelor informatice şi de comunicaţii, realizându-se o mai bună coordonare a echipajelor aflate în teren și monitorizarea acestora prin echipamente GPS și hărţi digitale, urmărindu-se creşterea operativităţii cu ocazia intervenţiei la evenimente.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts