More


  Lectură ~ la liber~ pentru sătmăreni

  - Advertisement -

  biblioteca

  Cu intenția de a apropia tinerii și adulții sătmăreni de îndelunga cale a lecturii, Biblioteca Județeană Satu Mare oferă premise gratuite. Cu puțin timp în urmă, Consiliul Județean Satu Mare a aprobat eliberarea gratuită a permiselor de la Biblioteca Județeană Satu Mare.

  Pentru a putea beneficia de permis, adulții trebuie să prezinte cartea de identate. În ceea ce privește copiii sub 14 ani, potrivit regulamentului bibliotecii, aceștia trebuie să se prezinte cu un membru de familie, care va avea rol de girant.

  Pe baza permisului, cititorii au acces la sala de lectură, unde se pot utiliza gratuit calculatoarele biblionetului, acces wireless, publicații periodice și cotidiane. De asemenea, au acces la secțiile de împrumut pentru adulți și la cea de împrumut pentru copii din cele trei filiale de cartier ale Bibliotecii Județene.

  Studiu – Mai mult de 1 din 5 români nu citesc deloc cărți
  Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat un studiu cu privire la consumul și obiceiurile de lectură ale românilor. Dincolo de statisticile editurilor și ale comercianților de carte, studiul a avut ca obiectiv principal investigarea obiceiurilor de lectură, a tipologiilor de lecturi, a scriitorilor preferați, precum și identificarea atitudinilor de consum legate de cărți.

  Studiul ”Obiceiurile de lectură ale românilor” arată că:

  Mai mult de 1 din 5 români nu citesc deloc cărți; Peste 80% dintre români au acasă o bibliotecă și peste o treime dintre aceștia au în biblioteca personală între 101 și 500 de volume; Romanele sunt cărțile preferate ale românilor; Romanul unui autor străin este ultima carte citită de aproape o treime dintre respondenți; Aproape jumătate dintre cititori spun că citesc și azi poezie; Mai mult de 1 din 5 cititori cumpără anual peste 10 cărți, iar un sfert dintre ei cumpăra mai puțin de o carte pe an; Doar 7% dintre cititori cumpără cărți de pe Internet. Totuși, cifra este în creștere dacă luăm în considerare studii din anul 2009 când proporția repondenților care cumpărau cărți prin internet era de doar 2%; Peste jumătate dintre cititori (52%) cumpără cărți care apar împreună cu diferite publicații.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare