More


  Luna și bătaia în școlile din județ

  =

  ATOP

  Scandalurile și bătăile se țin scai de școlile din județul Satu Mare. Potrivit raportului prezentat ieri de șeful IPJ Satu Mare, Alin Haniș, în cadrul ședinței ATOP, în cursul lunii ianuarie în școlile din județul Satu Mare au fost înregistrate două infracțiuni cu violență.

  Bătut de o gașcă
  După deja mediatizatul caz petrecut în curtea Școlii Gimnaziale din Pișcolt, când un părinte a lovit cu pumnul un elev pe motiv că acesta s-ar fi certat cu fiul lui, un alt caz, și mai grav, s-a produs în ultima zi a lunii ianuarie.

  Un elev de clasa a IX-a a fost bătut crunt chiar în curtea școlii fără ca nimeni să intervină. Totul s-a petrecut în curtea Liceului Tehnologic ”Ioniță G. Andron” din Negrești-Oaș. Se pare că agresorii ar fi un grup de tineri din comuna Vama pe care polițiștii îi caută și în prezent. După bătaia încasată, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale.

  Tot în cursul lunii ianuarie, se arată în raportul respectiv, în școlile din județ au mai fost înregistrate și două infracțiuni de furt a două telefoane mobile, unul la Rătești și unul la Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petofi” din Satu Mare.

  Ape limpezi la Satu Mare
  Tot cu această ocazie, șeful Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Vasile Andrieș, a arătat că în județul Satu Mare cursurile de apă nu prezintă forme accentuate de poluare. Dintre toate cursurile de apă din județ, cel mai poluat este pârâul Turț, și asta din cauza exploatației miniere din apropiere. Probleme au fost, însă, cu curățenia cursurilor de apă. Mizeriile văzute de sătmăreni pe Someș și pe Crasna nu se datorează sătmărenilor ci acestea au fost aduse de apă de undeva din amonte.

  Chestionat în legătură cu cele două micro-hidrocentrale de pe râul Valea Rea de lângă Negrești-Oaș și dacă din acest motiv negreștenii au probleme cu aprovizionarea cu apă, Vasile Andrieș a spus că autorizarea acestora nu s-a făcut la Satu Mare, ci la Cluj, și că nu consideră că ar fi vinovate de sincopele alimentării cu apă a orașului.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img