More  Planurile noului magazin Lidl de la Satu Mare includ și un sens giratoriu la Crinul

  Plan-LIDL

  Reprezentanții LIDL au elaborat planurile noului magazin ce urmează a fi construit la Satu Mare. Potrivit acestora, magazinul propriu-zis va fi așezat cu spatele spre biserică, având deschidere spre Drumul Careiului și intersecția de la Crinul.

  Va fi construită o parcare cu 138 de locuri. Accesul în parcarea magazinului se va face prin două puncte. Primul dintre ele va fi de pe Drumul Careiului, în imediata vecinătate a străzii Dunării. Cel de-al doilea punct de acces va fi amenajat înainte de urcarea pe Podul Golescu, imediat după intersecția Crinul.

  Construcția magazinului a fost autorizată încă din decembrie, astfel că lucrările vor începe imediat ce timpul o va permite. Mai mult decât atât, reprezentanții firmei Lidl au solicitat autorizaţie de mediu pentru amenajarea sensului giratoriu de la Crinu, de la intersecția dintre Drumul Careiului, coborârea de pe Podul Golescu și strada Prahovei. “Investitorul dorește construirea unei intersecții de tip giratoriu, exact pe același amplasament cu intersecția actuală. Această invesţitie va facilita desfășurarea traficului în condiții de maximă siguranță, permițând totodată descongestionarea traficului în zonă. Valorile actuale ale traficului și ambuteiajele create în zona intersecției au dus la propunerea actuală de a amenaja un sens giratoriu în zonă, lucru care permite atât intrarea în intersecție a mai multor autovehicule simultan cât și sporirea siguranței în exploatare a traficului”, au precizat cei de la LIDL în document. Benzile de circulație vor avea lățimi cuprinse între 3,3 și 3,5 metri liniari. Raza interioară de girație este de 8,00 metri liniari. Sensul giratoriu proiectat va fi amenajat cu două benzi pe calea inelară a câte 5,25 metri liniari lățime fiecare.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE