More


  Pregătiri pentru simularea evaluării naționale și a probelor de bacalaureat

  - Advertisement -

  examene

  Elevii de clasa a VIII-a și elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține, în perioada 13 – 17 martie, simularea evaluării naționale și a probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Rezultatele urmează să fie afișate în data de 31 martie. La fel ca în anii trecuți, notele obținute nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind doar discutate la nivelul fiecărei instituții de învățământ, pe baza acestora urmând a fi luate măsuri pentru îmbunătățirea performanței școlare.

  În ultimii ani, numărul absolvenților, pe diferite niveluri de educație, din județul Satu Mare a scăzut drastic. Învățământul liceal, însă, este nivelul de educație absolvit în număr cel mai mare, dar și numărul acestuia scade anual semnificativ. Profesorii, dar în special elevii, speră ca anul acesta rezultatele să fie mai bune decât cele din anii trecuți.

  În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2016-2017.

  Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a în anul şcolar 2016-2017 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, matematică.

  Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XI-a în anul şcolar 2016-2017 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, matematică şi istorie.

  Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XII-a în anul şcolar 2016-2017 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

  Desfăşurarea simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2016-2017 se realizează în baza unei proceduri separate, care va fi comunicată ulterior. Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2016-2017 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

  Calendarul simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi al simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional, în anul şcolar 2016-2017: 13 martie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă (clasa a VIII-a); proba E)a) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura română. 14 martie 2017: Limba şi literatura maternă – probă scrisă (clasa a VIII-a); proba E)b) (bacalaureat) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă. 15 martie 2017: Matematică – probă scrisă (clasa a VIII-a); proba E)c) (bacalaureat) – probă scrisă – Proba obligatorie a profilului. 17 martie 2017: Simularea probei E)d) (bacalaureat) – probă scrisă – Proba la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a).31 martie 2017: Afişarea rezultatelor.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunt mediu

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare