More

    Prețul lemnelor a crescut semnificativ în județul Satu Mare

    lemne

    În această iarnă, Direcția Silvică Satu Mare a înregistrat un număr mare de persoane care au avut nevoie de material lemnos pentru a-l folosi cu scopul de a se încălzi. Din această cauză, prețul lemnului de foc a crescut semnificativ.

    Marcel Forțiu, directorul Direcției Silvice Satu Mare, trage un semnal de alarmă cu privire la acest aspect, afirmând că urmează o iarnă foarte grea pentru sătmăreni, dacă nu se modifică regulamentul. În cadrul Colegiului Prefectural, desfășurat ieri, acesta a prezentat și modul în care s-a ajuns în această situație. Marcel Forțiu a explicat faptul că Direcția Silvică poate vinde direct către populație doar 15% din ce exploatează, pentru restul având obligația să îl scoată la licitație pentru persoane juridice. Limita a fost impusă în septembrie 2016, odată cu modificarea regulamentului de valorificare a masei lemnoase.
    Directorul Direcției Silvice Satu Mare a solicitat, în cadrul aceleiași întâlniri, retragerea de urgență a respectivului regulament. Acesta a afirmat că este necesar să se apeleze la o retragere de urgență deoarece, dacă regulamentul nu se retrage, pe sătmăreni îi așteaptă o iarnă foarte grea din punct de vedere a aprovizionării cu lemne de foc.
    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE