More


  Prima întâlnire transnațională din cadrul unui proiect implementat de ADI Județul Satu Mare

  =

  1

  În perioada 20-21 februarie 2017 a avut loc în Porto-Portugalia prima întâlnire transnațională cu toți partenerii implicați în proiectul EPICAH – Effectiveness of Policy Instruments for Cross – Border Advancement in Heritage (Eficacitatea instrumentelor de politică pentru promovarea patrimoniului transfrontalier). Proiectul este finanțat prin Programul Interreg Europe și are un buget total de 1.707.360 EUR din care 1.451.256 EUR din Fondul European de Dezvoltare Regională.

  Această primă întâlnire transnațională a avut scopul de a dezbate și detalia principalele activități care urmează a fi implementate în următorii 5 ani și de a,6 familiariza toți partenerii cu sistemul de implementare și de management al acestui tip de proiecte.

  Proiectul EPICAH își propune să îmbunătățească instrumentele de politică privind protecția transfrontalieră a patrimoniului natural și cultural, și dezvoltarea, prin schimbul de experiență și de bune practici între parteneri cu o vastă experienţă în dezvoltarea de strategii, de proiecte și acțiuni în acest domeniu pe baza proceselor de cooperare transfrontalieră. Prin intermediul acestui proiect, factorii de decizie responsabili de protejarea și promovarea patrimoniul natural și cultural din județul Satu Mare vor avea posibilitatea de a participa la schimburi de experiență în domeniul conservării, protejării, promovării și dezvoltării patrimoniului natural și cultural dar și de a învăța noi metode de abordare a procesului de gestionare mai eficientă a patrimoniului natural și cultural transfrontalier.

  Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare este unul dintre cei 9 parteneri ai proiectului, alături de următoarele organizații: Axa Atlantică a Nord-Vestului Peninsular din Braga -Portugalia având calitatea de partener lider cu rol de coordonare, Axa Atlantică a Nord-Vestului Peninsular din Vigo şi Asociaţia Iberică a municipalităţilor din valea râului Duero din Spania, Agenţia de Dezvoltare a văii Elsa din Empoli-Italia, Asociaţia non-profit a Regiunii viticole Tokaj -Ungaria, Fondul Regional de Dezvoltare a Macedoniei de Vest din Kozani-Grecia, Centrul de cooperare transfrontalieră a lacului Peipsi din Tartu-Estonia, Agenţia Regională de Dezvoltare a Regiunii Pilsen-Cehia.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img