More


  Primăria Satu Mare vrea să ridice mașinile parcate ilegal

  - Advertisement -

  ridicat---Copy

  Conducerea Primăriei Satu Mare a decis să implementeze, încă din acest an, sistemul de ridicare a mașinilor parcate ilegal pe raza municipiului. În proiectul de buget pe anul 2017 a fost repartizată o sumă însemnată de bani pentru achiziționarea unei autospeciale de ridicare a mașinilor parcate aiurea.

  Bani pentru autospecială
  Primăria Satu Mare va cumpăra, în cursul acestui an, o autospecială care va fi folosită, cel mai probabil, la ridicarea mașinilor parcate ilegal. Dorește să implementeze acest sistem și în orașul nostru. În proiectul de buget pe acest an, la capitolul dotări ce urmează a fi achiziționate în 2017, se află și o autoutilitară pentru care a fost alocată deja suma de 160.000 de lei (circa 35.500 euro). Este vorba despre o autospecială de ridicat mașini. Tot aici mai sunt prevăzute achiziționarea și montarea a 20 de noi camere de supraveghere precum și achiziționarea unor echipamente și aplicații informatice. În aceste condiții, este foarte posibil ca, cel mai târziu din vară, la Satu Mare să existe un serviciu de ridicare a mașinilor parcate aiurea.

  Legea permite
  După ce legea care permite acest lucru a fost adoptată, câteva primării de reședință de județ din țară, printre care și Cluj Napoca, a introdus sistemul de ridicare a mașinilor parcate ilegal. În data de 15 decembrie 2016 a fost adoptatată Hotărârea Guvernului cu numărul 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006. Una dintre cele mai importante modificări care au fost aduse Codului Rutier o reprezinta ridicarea autovehiculelor. Astfel, pentru o clipa de neatenție, dacă conducătorii auto vor parca în zone în care este interzisă staționarea sau oprirea, vor rămâne fără autovehicule. Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care poliţistul rutier o poate dispune în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară; în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a stationării; pe drumurile publice cu o lățime mai mica de 6 m; în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice; în pante și în rampe; în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”, în altă zi sau perioada decât cea permisa, sau indicatorul cu semnificația „Zona de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează, pe durata a 24 de ore, de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img