More


  Primăria vrea ca lucrările la al treilea pod să fie finanțate prin PNDL

  =

  Pod-Somes

  Primăria Satu Mare a găsit una dintre soluțiile viabile prin care să fie construit cel de-al treilea pod peste Someș. Primarul Kereskenyi a mai spus ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că este foarte posibil ca în această primăvară să înceapă lucrările la șoseaua de centură. Tot cu această ocazie primarul a spus că își dorește să preia Hotelul Sport și să construiască trei blocuri ANL.

  Al treilea pod și centura
  Primarul Kereskenyi Gabor a afirmat că recent a fost la București unde a avut o întâlnire cu un ministru secretar de stat din Ministerul Dezvoltării căruia i-a fost prezentat proiectul podului. ”Am solicitat ca finanțarea pentru acest pod să fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Elaborăm nota de fundamentare ca finanțarea construirii acestui pod să fie inclusă pe lista PNDL”, a precizat Kereskenyi.

  Tot prin PNDL mai pot fi incluse și alte 13 pachete de proiecte de investiții printre care finalizarea lucrărilor la Podul Decebal, modernizarea Pieței nr. 2 și modernizarea a 15 străzi din municipiul Satu Mare.

  Edilul șef a mai spus că în această primăvară vor începe lucrările la construirea variantei de ocolire a municipiului Satu Mare și că s-a solicitat urgentarea elaborării unei Hotărâri de Guvern (HG) privind exproprierile pentru centura orașului. Circa 500 de proprietăți trebuie expropriate. Primarul spune că sunt șanse foarte mari ca până în aprilie să fie adoptată Hotărârea de Guvern solicitată pentru exproprieri. Până atunci se fac forări în vederea elaborării studiului geologic. Primarul Kereskenyi are convingerea că centura Sătmarului va fi realizată. Doar pentru lucrările ce vor fi executate în acest an, Guvernul a alocat suma de 137 de milioane de lei.

  Blocuri ANL și Hotel Sport
  Vorbind despre proiectele primăriei pentru următoarea perioadă de timp, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a arătat că se are în vedere construirea a noi blocuri ANL. Edilul șef s-a întâlnit cu ministrul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, căruia i-a solicitat ca suprafața de 2,3 ha de pe strada Zefirului să între în proprietatea municipiului Satu Mare pentru un proiect social. Pe strada Iuliu Coroianu se are în vedere construirea a trei blocuri ANL, cu 70 de locuințe, însă Ministerul Apărării solicită ca jumătate dintre acestea să fie date militarilor din Satu Mare. Kereskenyi spune că sunt foarte mulți civili sătmăreni care cer locuințe și că va renegocia cota din locuințele ANL.

  Tot cu aceeași ocazie, edilul șef a mai arătat că a avut o discuție la Ministerul Tineretului pentru ca Primăria Satu Mare să preia Hotelul Sport. Se dorește reabilitarea acestuia și să fie păstrată aceeași utilitate, adică să fie cazați sportivii pentru care acum se plătesc chirii. Kereskenyi spune că odată reabilitat, Hotel Sport ar da și un alt aspect zonei. De asemenea, primarul a precizat că îndată ce vremea va permite, vor fi demarate lucrările de asfaltare a drumurilor din municipiul Satu Mare.Se are în vedere reabilitarea a peste 250.000 de metri pătrați de asfalt.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img