More  Sărbătoare la ISU Satu Mare de Ziua Protecției Civile

  pompieri1

  În organizarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, ieri au avut loc o serie de manifestări dedicate Zilei Protecției Civile din România. Dacă între orele 10.00 și 14.00, elevii au putut vizita sediul instituției precum și tehnica din dotare, după-amiază, la un restaurant din Satu Mare, a avut loc o întrunire festivă în cadrul căreia, printre altele, au avut loc avansări în grad și au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive organizate cu această ocazie.

  Porți deschise pentru elevi
  Ziua a început, de la ora 10.00, cu manifestarea intitulată generic Ziua Porților Deschise la sediul ISU Satu Mare. Cu această ocazie, sute de elevi i-au vizitat pe eroii Sătmarului la ei acasă, adică la sediul ISU Satu Mare și au aflat de la pompieri cum acționează ei pentru a salva vieți.

  Cei mici au putut vedea de aproape o mașină de pompieri, ba chiar s-au urcat în ea, au încercat o mască de gaze, pe care pompierii o folosesc în intervențiile lor pentru a căuta victime, și-au luat casca de pompieri pe cap și multe altele. Mai mult decât atât, pompierii au făcut pentru cei mici o demonstraţie cu autospeciala cu scară.

  Elevii au rămas impresionați de ceea ce au văzut și mulți au spus că, după ce vor crește mari, vor reveni aici, dar în calitate de pompieri.

  pompieri2

  Festivitate și premiere
  După-amiază, la un restaurant din Satu Mare a avut loc o adunare festivă la care au fost prezenți prefectul Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, dar și fost șefi ai ISU Satu Mare, actuali și foști şefi ai instituțiilor subordonate ministerului Apărării și de Interne, angajații instituției organizatoare. În cuvântările lor, oaspeții la eveniment au felicitat ISU Satu Mare pentru activitatea depusă și pentru miile de vieți salvate și le-au urat mult succes în continuare.

  Șeful ISU Satu Mare, Nicolae Dima, a arătat că protecția populației și a bunurilor este obiectivul primordial al inspectoratelor pentru situații de urgență din România. ”În momentul de față, România dispune de un dispozitiv modern al protecției civile. Obiectivul primordial a rămas același: protecția populației și a bunurilor materiale. La această aniversare îmi face o deosebită plăcere să le transmit tuturor celor care acționează sub însemnele acestei instituții, respectiv membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, personalului ISU și a serviciilor voluntare, satisfacții în activitatea profesională, sănătate și bucurie în viață, La Mulți Ani!”.

  Festivitatea a continuat cu avansarea în grad, înainte de termen, a personalului care s-a distins prin pregătire profesională și comportare demnă. Astfel, plutonierul adjutant Ion Cătălin Chivulescu a fost avansat la gradul de plutonier adjutant șef, în timp ce plutonierii majori Călin Florin Ardelean, Cosmin Ioan Munteanu și Cosmin Pocol au fost avansați la gradul de plutonier adjutant.

  Apoi au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive organizate de Ziua Protecției Civile.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE