More


  Satu Mare, pe ruta traficului de migranți

  =

  migranti

  În ultima perioadă, tot mai mulți imigranți ajung pe teritoriul județului Satu Mare de unde intenționează să treacă fraudulos granița cu Ungaria pentru a ajunge în Occident. În ultima săptămână, polițiștii de frontieră sătmăreni au prins 15 persoane care încercau să treacă ilegal frontiera coordonați de trei călăuze.

  Astfel, duminică, 19 februarie a.c., în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul ucrainean Andrii B., în vârstă de 23 de ani. Acesta conducea un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina. Împreună cu el călătorea și Mykhailo B., de 24 de ani, tot din Ucraina. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, polițiștii de frontieră au descoperit în partea din spate a microbuzului, ascunse într-un spațiu special amenajat, șase persoane de sex masculin.

  În urma verificărilor s-a constatat că cei în cauză sunt patru cetățeni afgani și doi vietnamezi, cu vârste cuprinse între 20 și 55 de ani. Cetățenii ucraineni, care au intrat legal în țară, au declarat că au fost rugați să transporte o piesă de schimb aflată în mașină și nu știau de prezența celor șase persoane ascunse în microbuz. Cetățenii afgani și vietnamezi sunt cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cei doi ucraineni pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, instanța emițând pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

  De asemenea, în data de 21 februarie, în jurul orei 09.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a oprit în trafic, pe raza localităţii Tarna Mare, un autoturism în care se aflau cetăţenii turci S. O. de 50 de ani şi A. S. de 52 de ani, care nu îşi justificau prezența în zonă. De asemenea, la aproximativ 500 de metri de la frontiera de stat cu Ucraina au depistat un grup format din cinci persoane de origine afro-asiatică, care a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.

  În cadrul primelor verificări s-a stabilit că este vorba despre o familie formată din patru cetăţeni turci, un bărbat și o femeie, în vârstă de 35 și 31 ani și cei doi copii ai acestora cu vârste de 2, respectiv 3 ani. De asemenea, din grup mai făcea parte un bărbat din Bangladesh, în varstă de 31 ani. Polițiștii de frontieră au mai stabilit că cei cinci migranți au trecut frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen. Aceştia, urmau sa fie preluati de către cei doi cetățeni turci, S. O. şi A. S. și călăuziţi până în apropierea frontierei cu Ungaria. Cei cinci cetățeni care făceau parte din grupul de migranți au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie încheiat între Comunitatea Europeană şi Ucraina.
  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img