More  Soluție temporară pentru gropile care necesită plombare urgentă

  gropi

  Gropile din municipiul Satu Mare au ajuns subiect de discuție pentru mulți dintre sătmăreni, în special pentru cei care au de plătit, la propriu, în urma unei întâlniri cu o asemenea groapă. Cazul unei sătmărence care, cu câteva zile în urmă, a intrat în binecunoscuta groapă de pe podul Decebal a stârnit discuții pe tema soluționării acestei probleme.

  Sătmăreanca a intrat din plin, duminică seara, în groapa uriașă de pe podul Decebal. Impactul a fost atât de puternic încât, pe lângă pană, janta de la mașina acesteia s-a îndoit. Șoferița a transmis un mesaj autorităților în care le cerea acestora să încerce rezolvarea acestor probleme, deoarece un număr mare de șoferi se confruntă cu acest tip de probleme în fiecare zi.

  Cu privire la plombarea gropilor din municipiul Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor a scris pe pagina sa oficială de Facebook motivul pentru care nu se recurge la acțiuni concrete în momentul actual.

  ”Este vorba de condițiile meteorologice, care nu fac posibilă polmbarea la aceste temperaturi. După 2 ani de așteptare și nepăsare, în 29 noiembrie am semnat contractul-cadru de asfaltare și reparații de carosabil. Îndată ce vremea ne permite și începem! Sper că mă înțelegeți, și cred că ați fi revoltați dacă am începe acum în aceste grade să lucrăm, nu? Mulțumesc”, scrie primarul Kereskenyi Gabor.

  Îndelunga așteptare până când condițiile meteorologice vor permite începerea asfaltării poate cauza atât alte roţi distruse, cât și grave accidente, întrucât evitarea gropii poate produce riscul de a lovi mașinile de pe cealaltă bandă.

  O soluție pe care primarul Kereskenyi Gabor ar putea să o ia în calcul ar fi ”plombele la rece”, soluția ”Coverasfalt”, care se găsește și în municipiul Satu Mare, poate plomba gropile chiar dacă temperaturile sunt sub zero grade. Bineînțeles, soluția ar fi una temporară, însă absolut necesară pentru unele gropi care pun în pericol autoturismele sătmărenilor sau chiar și viețile acestora.

  Ioana Simion

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE