More


  Sporovăieli, declaraţii, întrebări şi confuzie în spaţiul public

  - Advertisement -

  Românii trăiesc în aceste zile clipe de confuzie, de indignare, de incertitudine şi de mister. Discuţiile contradictorii au apărut în familiile românilor, la piaţă, la mitinguri…, dar şi la nivelul instituţiilor. Pe posturile de televiziune apar tot felul de acuzaţii, unele fondate, altele speculative, care creează confuzie în mintea românilor aflaţi în imposibilitatea de a emite o judecată de valoare certă. Informaţiile, care ajung la „urechea poporului” prin intermediul pancartelor şi sloganurilor strigate la mitinguri, nu sunt suficiente pentru elucidarea adevărului amestecat cu emoţii negative, ură şi politică de stradă. Apar tot felul de declaraţii de presă, care sunt ulterior contestate, iar unii ne vorbesc despre ele că sunt „de faţadă” şi că în spatele lor „se-ascunde cu totul altceva”(???), alte „planuri secrete” imprevizibile. Oamenii sunt derutaţi, nu ştiu „ce li se pregăteşte”, politicienii aleşi sunt scindaţi şi ameninţaţi pe reţelele de socializare sau prin mesajele de pe telefonul mobil.

  Se nasc tot felul de întrebări, la care oamenii raţionali nu mai găsesc niciun răspuns clar şi concis. Nenumărate întrebări se nasc în mintea foştilor alegători. Să fie de vină numai modul în care a fost lansată „celebra Ordonanţă 13”?… sau ea a fost „pretextul” declanşării acestor mitinguri ? Ce scop au aceste „manifestări de stradă” concertate ? Câţi dintre cei care au ieşit la mitinguri au cunoscut conţinutul acestei Ordonanţe 13 ? E nevoie sau nu de schimbarea Codului penal ? Sunt alte motivaţii ascunse pentru care ies în stradă o parte dintre români ? De ce nu se doreşte intrarea în normalitate a ţării ? Chiar aşa, o fi valabilă zicala: “Hoţul strigă hoţul ”?

  Unii semeni de-ai noştri „se-ascund” prin hăţişurile Democraţiei, mai ales cei care ar trebui să iasă „în faţa poporului” să spună, în sinteză, cu maximă responsabilitate: ce s-a întâmplat în justiţie în ultimii ani?; care sunt neconcordanţele juridice în raport cu realităţile româneşti?; ce legi ar trebui amendate ?; ce dificultăţi au întâmpinat avocaţii şi juriştii în momentul când au trebuit să aplice nişte legi intepretabile, care ar fi trebuit amendate?; sunt români condamnaţi pe nedrept ?; au existat imixtiuni şi ameninţări politice, “cu dedicaţie”, în justiţie ?… Pe aceste teme, câte rapoarte s-au trimis de-a lungul anilor la Comisiile de specialitate ale Parlamentului, care se ocupă de zona juridică pentru reajustarea legislaţiei ? Câte rapoarte au fost trimise la Parlamentul României, din care să reiasă anumite cauze, care au generat evaziune fiscală, din cauza rigidităţii codului fiscal ? De ce în alte ţări există relaxare fiscală, iar la noi numai se vorbeşte despre relaxarea fiscală reală, care ar putea diminua „dezvoltarea” economiei subtereane? Există un caz, devenit simbol, din care reiese că un politician, cel puţin, a fost condamnat pe nedrept înainte de alegeri, iar acum, după aproximativ două luni, a fost repus în libertate…???

  În spaţiul public al României circulă tot felul de zvonuri, în care se spune despre o posibilă „dezmembrare a României”. Provocările dure, de tot felul, au menirea de a „enerva” şi subestima pe cei care deţin majoritatea în Parlamentul României ? Ce trebuie să înţeleagă românii când li se spune că e nevoie de un „Guvern puternic!”?. Din alt punct de vedere, actualul Guvern este îndemnat să guverneze şi să-şi asume tot ce se întâmplă în spaţiul public. Ce să mai înţeleagă românul din popor ? Unii strigă ceea ce li se „proiectează” pe blocurile din Bucureşti. Alţii făuresc pancarte cu slogane, compuse ad-hoc, fără să fie convinşi pe deplin sau fără să analizeze dacă sloganurile coincid cu adevăratele probleme ale ţării.

  Au trecut alegerile parlamentare, dar liniştea şi stabilitatea din ţară sunt departe de a fi „priorităţile” necesare pentru elaborarea unor legi noi, simple şi clare, care să ducă la prosperitatea României. Indiferent de culoarea politică, în primul rând, parlamentarii ar trebui „să-şi dea mâna”, să analizeze fiecare proiect de lege cu profesionalism, iar ideile cele mai bune să se regăsească în conţinutul noilor legi, care să nu îngrădească dezvoltarea economică a României şi, implicit, a mediului de afaceri românesc. Doamne fereşte, să nu rămână România depopulată cum a rămas ieri Parlamentul României ! Românii ar trebui să se adune în faţa Palatului „Victoriei”, indiferent de culoarea politică, să se prindă-n HORA UNIRII, iar ŞEFII să înveţe că Înţelepciunea este mai presus decât toţi aceia care au tot felul de interese… mai presus decât Interesul Naţiunii Române, pe care-l regăsim în toate programele electorale ale partidelor politice.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img