More  Transportatori de animale și de alimente, amendați drastic de DSVSA

  DSVSA

  Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, împreună cu polițiștii sătmăreni, a organizat, în cursul acestei săptămâni, mai multe filtre în județ care au avut ca obiectiv principal urmărirea modului în care sunt transportate animalele. Filtrele au fost organizate pe patru tronsoane de drum din județul Satu Mare, și anume DN E671, DN 1 C, DN 1C/DJ195, DN 19 /DJ 109.

  În urma acestor filtre au fost depistați opt transportatori care transportau animale în condiții improprii, neidentificate și neînsoțite de documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare. Cei opt au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 6.540 de lei.

  Tot în urma acestor acțiuni, inspectorii DSVSA Satu Mare au mai sancționat cu 1.200 de lei doi transportatori de produse alimentare din Baia Mare pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, precum și doi transportatori de produse alimentare (din Babța și Alba Iulia) cu 1.440 de lei pentru efectuarea de transporturi de produse alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE