More  Ziua Internaţională a Limbii Materne, sărbătorită la Micula

  micula-(1)

  Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala gimnazială din Micula au sărbătorit ieri Ziua Internaţională a Limbii Materne. Pentru a marca această sărbătoare, grupul de elevi ucraineni MICULEANA a susţinut un spectacol de muzică şi poezie. Despre această acţiune culturală de la Micula, LIUBA HORVAT – preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România – Filiala Satu Mare ne-a spus că această zi internaţională a limbii materne se sărbătoreşte în fiecare an, „de 10 ani încoace”, iar bucuria elevilor ucraineni este de fiecare dată „de bun augur” pentru cadrele didactice ale Şcolii gimnaziale, pentru părinţi, rudenii, bunici, dar şi pentru o convieţuire interetnică paşnică.

  Comunitatea de ucraineni de la Micula este cea mai mare din judeţul Satu Mare. Despre spectacolul prezentat de grupul MICULEANA, preşedinta Liuba Horvat ne-a spus că acesta a fost organizat de către Comitetul Organizaţiei locale a ucrainenilor din Micula în colaborare cu Primăria şi Şcoala gimnazială. Prin cântecele şi poeziile prezentate în spectacol, elevii au dat glas ospitalităţii, dragostei, iubirii şi prieteniei pe care poporul ucrainean le manifestă faţă de semenii lor, indiferent de naţionalitate.

  micula-(3)

  Pentru a marca acest eveniment, organizatorii au amenajat şi o expoziţie a scrierii şi limbii ucrainene, care conţine alfabetul şi diferite scrieri în limba ucraineană. Alături de elevii şi părinţii prezenţi la această sărbătoare a limbii materne ucrainene au mai participat: VASILE BUCIUTA – primvicepreşedinte al Organizaţiei judeţene a ucrainenilor, ANA MARIA GABOR – directorul Şcolii gimnaziale din Micula, CSABA DOBOŞ – fostul director al Şcolii gimnaziale, profesoarele NICOLETA TCACI şi LOREDANA MORAR – coordonatoarele grupului ucrainean MICULEANA şi ŞTEFAN DOBOŞ – primarul comunei Micula. În finalul acestei manifestări toţi elevii au primit diplome de participare. Mai multe informaţii şi imagini despre sărbătorirea Zilei Internaţionale a Limbii Materne de la Micula veţi putea afla urmărind emisiunea VIAŢA LA ŢARĂ, care va fi difuzată duminică 26 februarie, de la ora 13,00, pe postul de televiziune NORD VEST TV Satu Mare.

  Dumitru Ţimerman

  micula-(4)

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE