More  Gabriel Leș luptă pentru dezvoltarea și excelența Armatei Române

  les

  Ministrul Gabriel Leș a afirmat la începutul acestei săptămâni, în cadrul bilanțului Ministerului Apărării Naționale, că recrutarea resursei umane, care să capete un aspect profesional în Armată, e afectată. Potrivit ministrului, prima cauză a acestui dezechilibru ar fi deteriorarea situației demografice și de concurență impusă de sectorul civil.

  Profesia militară, promovată online
  Ministrul Apărării Naționale a afirmat faptul că utilizarea spațiului virtual ca mediu de promovare a acestei profesii reprezintă un punct de plecare către un rezultat favorabil. Leș a precizat că un obiectiv important pentru anul 2017 rămâne creșterea capacității operaționale a forțelor armate, totodată, urmărind continuarea procesului de dezvoltare, adaptare și transformare a capabilităților Armatei.

  „Atragerea și recrutarea unei resurse umane valoroase reprezintă un domeniu strategic cu impact puternic atât asupra capacității de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate, cât și a pregătirii populației și teritoriului pentru apărare. (…) Utilizarea spațiului virtual ca mediu de promovare a profesiei militare, deși este la început, are premisele unei abordări de succes, ceea ce justifică dezvoltarea sa în continuare”, a spus Leș.

  NATO, model pentru România
  Ministrul Gabriel Leș a precizat că una din dorințele sale din acest an este asigurarea unei proporții echilibrate a cheltuielilor, conform modelelor din spațiul NATO.

  „De asemenea, vom urmări implementarea unui management optim al resurselor de apărare pentru optimizarea raportului între structurile combatante și cele de comandament sau administrative și asigurarea unui echilibru corect între funcțiile de militar și civil, precum și între funcțiile combatante și cele de asigurare sau comandament. Ne dorim, totodată, ca începând cu anul 2017 să asigurăm o proporție echilibrată între cheltuielile destinate înzestrării și cele destinate asigurării de bunuri și servicii și personalului, astfel încât să se atingă un echilibru corect, conform modelelor din spațiul NATO”, a declarat Gabriel Leș.

  Ioana Simion

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE