More


  La Cămărzana, primarul şi preotul ştiu ce au de făcut!

  - Advertisement -

  Cu toată discreţia sa, primarul Ionici Florin Dumitru din Cămărzana, se defineşte ca o personalitate marcantă, deşi este cel mai tânăr primar din România. În emisiunea „Oameni şi fapte” realizată cu acest primar, a demonstrat că această modestie este trainică, precum mandatul actual şi cele ce vor urma! De ce? Pentru că în vocabularul său, de om cu studii superioare şi pe cale de a-şi obţine doctoratul în agricultură, cuvintele dominante sunt cele legate de dragoste şi ataşament faţă de oameni, ajutor dat acestora, integrare în spaţiul spiritual specific zonei, unică în felul ei, de graniţă cu Ucraina, de tradiţii, obiceiuri şi datini neasemuite. Îl integrează pe primarul Florin orice, adică tot ce aparţine hărţii sigure a valorilor ce trăiesc alături de el, acolo unde nu e deloc uşor să ocupi un loc distinctiv. Are Florin Ionici un stil enunţiativ, descriind hărnicia şi bunătatea sufletească a oamenilor care l-au votat sau nu l-au votat!

  Am recunoscut, de la prima vedere cu Florin, vântul de ambiţie ce-l mână în „nebuneasca” înhămare de a fi în fruntea a 2500 de oameni, pe care-i iubeşte de parcă ar fi copiii lui, deşi este atât de tânăr! Nu are de ce să fie nostalgic, nu-l lasă vârsta, dar optimist este, că-i permite tinereţea şi impulsurile ei! La el parcă există o invenţie de suprarealitate continuă şi de un miraculos aparte. Ştie să-i prezinte pe locuitorii din Cămărzana cu o eleganţă fastuoasă, prin idei pline de concret.

  Ocupaţia localnicilor este cea ştiută de ei, de când e lumea şi pământul. Vrea să-i mulţumească privind legea funciară, ştiind că oamenii au dreptate. Ştie că nu poate mări bugetul, neexistând întreprinderi şi firme care să ajute bugetul, dar are încredere în Comisiile din Consiliul local, în consilierii aleşi că vor şti să drămuiască atât cât au! Ar dori ca un salariat să fie apt în a întocmi proiecte! Ar dori ca toţi oamenii să plece de la primărie foarte mulţumiţi! Ar dori să îndrepte tot ce a găsit nedrept în primărie!

  Ar dori să-i vadă pe oameni muncind, dar şi distrându-se! Şi ştiu să se distreze pentru că toate casele de nunţi demonstrează acest lucru. Mai mult, acolo slujeşte ca preot distinsul Gheorghe Pop, om cu carte, om care de 27 de ani s-a „unit” cu populaţia din Cămărzana, iar biserica i-a făcut mai buni şi mai umani!
  Doamne, ce frumos gândeşte şi vorbeşte părintele Gheorghe Pop! Nu întâmplător îi spunem preacucernic, căci spusele lui ne cuceresc pe toţi. Veţi vedea acest lucru urmărind „Glasul Bisericii”, emisiune atât de cunoscută!

  Cu regret în suflet, şi primarul şi preotul au pedalat pe scăderea numărului populaţiei. În documente, cu ani în urmă erau înregistrate 120-130 de naşteri într-un an, iar acum 3-5 botezuri, iar înmormântările ajung la cifre uriaşe. La şcoală existau 3-4 clase paralele, iar acum abia există efectivul minim de funcţionare a şcolii! Sunt destul de mulţi plecaţi la lucru, dar îi adună, la sărbători, ceva deosebit pe toţi, împinşi de interiorul ce zace în „cămara” sufletului fiecăruia!

  Interesant, tânărul primar Florin ar opta pentru reintroducerea serviciului militar, chiar pentru o perioadă mai scurtă! Tot interesant mi s-a părut părerea lui de a se introduce uniforma şcolară, motivând cu argumente sănătoase şi serviciul militar şi uniforma şcolară. Şi când te gândeşti că vine de la un tânăr! Nu am cuvinte, decât de laudă, la tot ce am găsit la Cămărzana, la hărnicia constructorilor de case, de edificii, de garduri frumoase, de grădini ornamentale, de a realiza frumosul pe care să-l introducă în viaţa de toate zilele.

  Oricum, primarul, viceprimarul, contabila, consilierul primarului, pe care i-am cunoscut, alături de Consiliul local, formează o echipă de mare putere şi merită s-o vedem chiar într-o şedinţă obişnuită de consiliu! O vom face! Să aibă cu toţii din Cămărzana lumina Marii Sărbători a Învierii în „Cămara” sufletului lor!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img