More


  Mii de dosare soluționate de Tribunalul Satu Mare anul trecut

  - Advertisement -

  tribunal

  Numărul dosarelor soluționate de magistrații Tribunalului Satu Mare în cursul anului 2016 a fost într-o ușoară creștere comparativ cu anul precedent. Președintele acestei instituții, judecătoarea Nilda Preda-Târnoveanu, a precizat ieri, în cadrul conferinței de presă de prezentare a bilanțului pe 2016, la care a fost prezent și judecătorul Remus Nemeș, că anul trecut au fost soluționate, în total, peste 7.100 de dosare la cele două secții.

  Magistrații, mai eficienți
  Tribunalul Satu Mare a avut de soluționat, anul trecut, la Secția Civilă, un număr total de 8.946 de dosare, din care 2.867 erau rămase nesoluționate din anii anteriori, iar restul de 6.079 sunt dosare nou intrate, conform bilanțului prezentat de către președintele instituției, judecătoarea Nilda Preda-Târnoveanu. Dintre acestea, în 2016 au fost soluționate un număr de 6.306 de dosare, în timp ce 2.640 de dosare au rămas nesoluționate până la data de 31 decembrie. Potrivit judecătoarei Târnoveanu, în 2016 se constată o creștere procentuală a dosarelor soluționate cu 1,19% față de anul 2015.

  În ceea ce privește Secția Penală, magistrații de aici au finalizat 867 de dosare, în creștere față de cele 720 de dosare din anul 2015 și față de 853 de dosare din anul 2014. Pentru anul 2017 au rămas nesoluționate, de anul trecut, 103 dosare, din care 91 de fond nesoluționate și 12 dosare contestate. Nu există dosare penale suspendate.

  Palatul de Justiție, aproape finalizat
  Tot cu aceeași ocazie, judecătoarea Nilda Preda-Târnoveanu a afirmat că lucrările de reabilitare a clădirii Tribunalului Satu Mare sunt finalizate în procent de 96,35%. „Față de valoarea lucrărilor contractate, la sfârșitul anului 2016 valoarea executată și achitată reprezintă 96,35% din totalul lucrărilor. Există perspectiva reală ca în primul semestru al anului 2017 să fie finalizate, așa încât instanțele vor funcționa într-un sediu ce va corespunde unor standarde înalte de calitate și funcționalitate”, a declarat Târnoveanu. Cu toate acestea, Judecătoria și Tribunalul Satu Mare se confruntă cu problema lipsei spațiilor de arhivare a dosarelor, spațiul cu această destinație din imobil fiind insuficient.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img