More  Oaspeți de seamă din partea Guvernului României, astăzi, la Satu Mare

  5_Layout-1

  Județul Satu Mare va avea astăzi oaspeți de seamă din partea Guvernului României. Este vorba de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, care este și ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, de secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, de Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului general al Guvernului, precum și Harry-Ylan Laufer – secretar de stat, coordonator al sectorului IMM, din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

  Vicepremierul se va întâlni cu primarii
  La invitația președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, viceprim-ministrul României, Sevil Shhaideh, care este și ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, va face azi o vizită oficială în județul Satu Mare. Vicepremierul va fi însoțit de secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

  În cadrul vizitei sale, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh va avea, de la ora 9.30, o întâlnire cu conducerea Unităților Administrativ-Teritoriale din Județul Satu Mare, care se va desfășura în Sala mare de ședințe a Palatului Administrativ (Pța. 25 Octombrie, nr.1). După această întâlnire, vicepremierul va susține, de la 11.30, o conferință de presă.

  Nu este prima dată când Sevil Shhaideh se află la Satu Mare. În 30 octombrie 2015, pe vremea când era ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost la ședința Comitetului Național Executiv PSD, care a avut loc la Negrești-Oaș. Cu această ocazie a vizitat mai multe obiective din Satu Mare.

  Programul Start-Up Nation, prezentat la Satu Mare
  Tot azi, doi miniștri secretari de stat vor fi prezenți la Satu Mare pentru a prezenta programul Start-Up Nation. Evenimentul este organizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și va avea loc de la ora 18.30, în sala de la Centrul Tehnologic, de Inovare si de Afaceri situat pe str. I.L. Caragiale nr. 1-3 (fosta Şcoală generală nr. 13).

  Evenimentul va avea ca temă ”Surse de finanțare de la bugetul de stat pentru IMM –uri 2017”. La eveniment vor participa Harry-Ylan Laufer – secretar de stat, coordonator al sectorului IMM, din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Adrian Mlădinoiu – secretar de stat în cadrul Secretariatului general al Guvernului, oficialități locale, precum și reprezentanți ai IMM-urilor care își desfășoară activitatea în regiune.

  Manifestarea va fi centrată pe promovarea instrumentelor elaborate la nivel naţional în vederea susţinerii și dezvoltării de noi activităţi antreprenoriale în sectorul IMM-urilor – Programul „Start-up Nation – România” şi pe programele naționale multianuale cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul 2017. La eveniment sunt invitaţi să participe actuali şi viitori antreprenori, persoane care au o afacere, dar ar dori să înceapă una nouă, dar şi persoane care, în acest moment nu deţin o afacere proprie, dar au în intenţie să înceapă una şi urmăresc obţinerea unui sprijin financiar în demararea acelei afaceri.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE