More  Pompierii au avut mult de furcă în ultimul sfârșit de săptămână

  pompi

  În cursul acestui sfârșit de săptămână, I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea a două incendii şi pentru căutarea unei persoane dată dispărută în râul Someş. În după-amiaza zilei de sâmbătă, în jurul orei 13.41 pompierii sătmăreni au intervenit pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Hrip, în urma căruia au fost mistuite aproximativ două hectare de vegetaţie uscată.

  În următoarea zi, în jurul orei 16:21, I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit, situată pe raza localităţii Boghiş. La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la întreaga locuinţă, existând pericolul extinderii acestora la proprietăţile învecinate. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând propagarea acestuia. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi s-au deteriorat: mobilierul a două încăperi, acoperişul şi alte bunuri din casă. Cauza probabilă a iniţierii incendiului a fost aprinderea unor hârtii şi cartoane în interiorul imobilului prin acţiunea intenţionată a unei persoane iresponsabile. Din nefericire, proprietara locuinţei a suferit un atac de panică, necesitând intervenţia paramedicilor SMURD. Ulterior îngrijirilor medicale, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Satu Mare.

  Tot în cursul acestui sfârșit de săptămână, un echipaj de căutare – salvare, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, a intervenit şi pentru căutarea unei persoane posibil înecate în albia râului Someş din localitatea Satu Mare. De altfel, pompierii l-au căutat zilnic din momentul dispariţiei pe bărbatul căzut în Someş, însă nu au reuşit să-l recupereze, căutările fiind reluate şi astăzi.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE