More  Sătmărenii pot ajuta la dezvoltarea echilibrată a copiilor din Satu Mare

  doi

  Redirecţionând 2% din impozitul pe venit Centrului Fericitul Scheffler János ajutaţi dezvoltarea echilibrată a copiilor din municipiul Satu Mare şi din regiune.

  Conform articolului 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil poate dispune direcţionarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizaţie non-guvernamentala – asociaţie, fundaţie etc. – doreşte. Practic în acest fel contribuabilul transmite statului modul în care doreşte să fie cheltuită o parte din impozitul lui pe venit. Dacă nu se oferă niciunei organizaţii acest 2%, banii nu se întorc la contribuabil ci vor fi la decizia organelor abilitate.

  Centrul Fericitul Scheffler János are misiunea de a facilita dezvoltarea copiilor sănătoşi, respectiv ajutorarea acelor cu nevoi speciale în educare, dorind să făcă viața lor mai frumoasă şi mai îndeplinită. Instituţia fondată de Surorile de Caritate Sf. Vicenţiu de Satu Mare, s-a inaugurat în Lunea de Rusalii a anului 2012, născându-se – conform carismei ordinului – din dorinţa de a ajuta, de a se apleca la cei nevoiaşi. De atunci, centrul a parcurs drum lung, ajutându-i prin terapiile sale mulţi copii din judeţul Satu Mare şi nu numai. Mulţi au păşit pragul uşii centrului şi mulţi au putut lăsa terapiile. Centrul Fericitul Scheffler János încearcă să pună în practică ideea diaconiei, însă nu poate ocoli provocările lumii materiale, având nevoie de sprijin financiar pentru buna funcţionare.

  De aceea face apel la contribuabili, să se implice şi să ajute. Cum anunţă şi sloganul: “gestul Dumneavoastră poate ajuta, cât două”, contribuind la dezvoltarea copiilor şi la ajutorarea celor nevoiaşi. Înseamnă un efort minim, dar pentru Centrul Fericitul Scheffler János şi pentru copiii care frecventează terapiile, pentru familiile lor poate însemna mult.

  În cazul în care cineva s-a decis să redirecţioneze acea mica parte din impozitul pe venit, primește toate informaţiile necesare respectiv formularul 230 pe site-ul bsjk.ro, sau făcând o vizită la recepția centrului de pe strada Ştefan cel Mare nr. 9.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE