More  Vicepremierul României, în vizită oficială la Satu Mare

  4_Layout-1

  La invitația președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, viceprim-ministrul României, Sevil Shhaideh, care este și ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, va face mâine, 10 martie, o vizită oficială în județul Satu Mare.

  Vicepremierul va fi însoțit de secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

  În cadrul acestei vizite, vicepremierul Sevil Shhaideh va avea, de la ora 9.30, o întâlnire cu conducerea Unităților Administrativ-Teritoriale din Județul Satu Mare, care va avea loc în Sala mare de ședințe, Palatul Administrativ Satu Mare (Pța. 25 Octombrie, nr.1. Satu Mare). După această întâlnire, viceprim-ministrul va susține o conferință de presă.

  Nu este prima dată când Sevil Shhaideh se află la Satu Mare. În 30 octombrie 2015, pe vremea când era ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost la ședința Comitetului Național Executiv PSD, care a avut loc la Negrești-Oaș. Cu această ocazie a vizitat mai multe obiective din Satu Mare.

  Cine este Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale
  Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, are 52 de ani, este absolventă de ASE, iar timp de aproape 20 de ani a lucrat în Consiliul Judeţean Constanţa.

  Sevil Shhaideh a fost prima propunere făcută de PSD şi ALDE pentru postul de premier, în 21 decembrie, propunere respinsă de preşedintele Klaus Iohannis.

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la momentul la care a făcut propunerea, că Sevil Shhaideh este loială, corectă şi cinstită, fiind singura persoană din partid în care are încredere că poate pune în practică programul de guvernare.

  Sevil Shhaideh s-a născut în 4 decembrie 1964. Ea a absolvit în anul 1987 Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică a Academiei de Ştiinţe Economice şi are un masterat în Managementul Proiectelor de Afaceri obţinut la Universitatea Ovidius din Constanţa. De asemenea, are mai multe specializări – expert în administraţia publică, manager ONG, obţinute în SUA din partea USAID, în anii ’90 şi la începutul anilor 2000.

  Primul său loc de muncă a fost la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, ca analist programator, în perioada 1987 – 1991, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager de sisteme informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa.

  Din 1993, Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa, unde până în 2007 a ocupat funcţia de director de sisteme informatice, în timp între 2007 şi 2012 a fost director general în Direcţia Generală de Proiecte din Consiliul Judeţean Constanţa. De asemenea, între 2007 şi 2012 a fost şi coordonator în cadrul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, ocupându-se, printre altele, de elaborarea amendamentelor cu privire la actele normative ce reglementează administraţia publică locală.

  În 2015, Sevil Shhaideh a fost numită secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în perioada în care ministru era Liviu Dragnea. După demisia acestuia din funcţia de ministru, Sevil Shhaideh a preluat prerogativele sale, conducând Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din mai până în noiembrie 2015.

  Sevil Shhaideh s-a aflat la un moment dat şi pe lista de parlamentari a PSD Constanţa pentru alegerile din 11 decembrie 2016, pe un loc eligibil, dar în cele din urmă nu a mai candidat.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE