More


  Proiectul “Cariere în slujba cetăţeanului”, desfășurat la Medieşu-Aurit

  - Advertisement -

  Proiectul “Cariere în slujba cetăţeanului”, desfășurat la Medieşu-Aurit (1)

   În zilele de 24 și 25 iunie, în curtea castelului Lonyai din comuna Medieşu-Aurit, judeţul Satu Mare, s-a desfășurat evenimentul ”Cariere în slujba cetățeanului”, organizat de către redacţia de presă independentă „Suntem România”, Asociaţia Părinţilor „Medieşu Aurit” şi Primăria comunei Medieşu-Aurit.

  Scopul evenimentului a fost acela de a promova oferta educaţională a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În cele două zile au fost programate expoziții de tehnică militară și armament, ateliere interactive și proiecții de filme.

  Proiectul “Cariere în slujba cetăţeanului”, desfășurat la Medieşu-Aurit (2)

  Au fost prezenți reprezentanți ai unui număr mare de instituții

  Din cadrul structurilor MAI din judeţul Satu Mare au fost prezente echipe ale Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, iar din partea MApN au fost prezenţi cei de la Garnizoana Satu Mare.

  Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a participat la acest eveniment și a salutat inițiativa organizării acestuia, sperând ca el să aibă continuitate și pe viitor, întrucât este de un real beneficiu mai ales pentru adolescenții și tinerii care plănuiesc să urmeze cariere în aceste domenii. Totodată, primarul comunei Medieșu-Aurit, Radu Iancu, s-a declarat extrem de încântat de organizarea acestui proiect în localitate, acesta fiind o premieră mai ales având în vedere faptul că a fost organizat într-o zonă rurală.

  Proiectul “Cariere în slujba cetăţeanului”, desfășurat la Medieşu-Aurit (3)

  Standuri ofertante și activități numeroase

  După ceremonialul de deschidere, s-a derulat vizitarea standurilor expoziționale, atelierelor interactive și  au avut loc exerciții demonstrative. Copiii și tinerii au avut ocazia să încerce mitralierele, aruncătoarele de grenade, dar și tehnica militară din dotarea pompierilor, jandarmilor și cea a marinei din Constanța. Prestanța evenimentului a fost susținută și de frumoasa defilare a echipajelor instituțiilor implicate în proiect, moment apreciat de către publicul prezent.

  Apoi, a avut loc lansarea concursului cu premii „Eu aleg cariera militară!”, care a propus niște premii semnificative celor care s-au înscris: premiul I – o excursie de șapte zile la Constanța, premiul al II-lea – o excursie de două zile la București și premiul al III-lea – o excursie de o zi la Cluj-Napoca.

  Medieșenii au beneficiat în același timp de un spectacol artistic prezentat de elevii Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” din comuna lor.

  Proiectul “Cariere în slujba cetăţeanului”, desfășurat la Medieşu-Aurit  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img