More


  Sătmărenii să fie pe fază. În curând, Casa Verde Plus

  - Advertisement -

  casa verde plus

  În scurt timp va fi lansat, la nivel național programul Casa Verde Plus – program care oferă posibilitatea izolării termice a locuințelor. În acest context, cetățenii, persoanele fizice, pot să obțină din partea Administrației Fondului pentru Mediu, o sumă de 40.000 lei, iar persoanele juridice (adică administrațiile publice locale – Primării, respectiv alte instituții publice) pot beneficia, prin acest program, de alocarea unei sume de 500.000 lei).

  “Acest program urmează să fie operativ, noi sperăm, în perioada care urmează. În orice caz, când vom avea informații concrete în ceea ce privește lansarea programului, vom comunica prin mass-media către cetățeni și instituțiile vizate aceste informații.” – a declarat, pentru Gazeta de Nord Vest, director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy.

  elisabeta-bekessy

  În ceea ce privește Casa Verde Clasic, prin care cetățenii își pot achiziționa panouri solare și pompe de căldură, în județul Satu mare au fost depuse 240 de dosare. Acum este perioada de evaluare a primelor 100 de dosare.
  “Noi ne adresăm cetățenilor în speranța că vor urmări web-site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, ca să poată vedea dacă dosarele lor au fost acceptate pentru finanțare și dacă pot să vină deja pentru semnarea contractelor de finanțare. Rugămintea noastră este ca să nu facă achizițiile acestor echipamente înainte de semnarea contractelor – deci recomanăm ca după semnarea contractelor să-și procure echipamentele și să realizeze efectiv lucrările, iar după finalizare, îi invităm să depună dosarele tot la Agenția pentru Protecția Mediului – dosarele pentru rambursare – adică să primească înapoi în termen de 3 luni de zile de la depunerea acestor dosare de rambursare, suma investită pentru achiziționarea panourilor solare, respectiv a pompelor de căldură. Așa cum deja s-a comunicat de către Administrația Fondului pentru Mediu, acest program va fi operativ cel puțin o dată pe an. Anul acesta încă nu s-a lansat nicio tranșă de finanțare, prin urmare, noi ne așteptăm ca în toamna acestui an să urmeze o nouă tranșă de finanțare.” – a declarat pentru GNV Elisabeta Bekessy, director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare.

  Casa-verde-cover  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img