More


  Vârstnicii solicită mai multe bilete de tratament. Vezi ce alte revendicări s-au mai discutat azi la Prefectură

  =

  20170727_093450

  Sala mică a Prefecturii județului Satu Mare a găzduit astăzi Ședința de Dialog Social, prezidată de prefectul județului Satu Mare, Darius Filip. La ședință au participat, pe lângă alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene, mai mulți președinți și reprezentanți ai unor Asociații de Pensionari din municipiu și județ.

  Una dintre problemele stringente care au fost ridicate conform ordinii de zi a constituit-o cea legată de repartizarea biletelor de tratament oferite de Casa Județeană de Pensii. Radu Coșa, directorul Casei Județene de Pensii, a realizat o prezentare exhaustivă în ceea ce privește procedura legală de acordare a acestor bilete. Tot el a menționat, deși nu e poate o noutate, că toți pensionarii care merg într-un sejur de tratament într-o stațiune din România, trebuie să aibă cardul de sănătate activat.

  Cât despre cererile pensionarilor, Marian Mircea, președintele Ligii Pensionarilor, a cerut suplimentarea biletelor de tratament pentru pensionarii din Satu Mare, acesta afirmând că întreaga chestiune se rezumă la o mai bună comunicare cu instituția omoloagă din București. Apoi, Adrian Nicolae, președintele Asociației Veteranilor de Război, a propus introducerea a unei zile de lucru suplimentare în bazele de tratament și anume sâmbăta. În acest fel, el consideră că pensionarii aflați în vacanțe de tratament nu vor pierde zile prețioase în care să poată beneficia de aceste servicii, mai ales că și transportul către diversele stațiuni din țară se derulează greoi, pe de o parte din cauza infrastructurii, iar pe de altă parte, din cauza orarelor de plecare a mijloacelor de transport.

  De asemenea, prefectul Darius Filip, a pus în discuție problematica administrării Cimitirului Eroilor, aducând asigurări că a demarat acțiuni concrete în acest sens pentru soluționarea acestei chestiuni.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img