More


  VIDEO/FOTO. Alertă de grad maxim la Satu Mare. Se așteaptă rezultatele de laborator

  =

  Satmarel3

  Autoritățile din județul Satu Mare se află în alertă de grad maxim de pestă porcină africană după ce s-a constatat îmbolnăvirea unui porc în cartierul Sătmărel.

  Potrivit celor afirmate atât de directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Nicolae Dumuța, cât și de purtătorul de cuvânt al instituției, Eugen Mureșan, porcul bolnav a fost sacrificat și au fost prelevate probe care sunt analizate la laborator.

  ”Așteptăm rezultatele de la laborator. Până atunci, însă, suntem în alertă de cel mai ridicat grad. În funcție de rezultate vom stabili ce trebuie făcut în continuare”, a precizat, pentru Gazeta de Nord-Vest, Nicolae Dumuța.

  Până ce aceste rezultate vor fi elaborate, toate vehiculele care ies din Sătmărel sunt dezinfectate. Echipaje ale Poliției Locale Satu Mare opresc mașinile în trafic, iar un echipaj DSVSA le dezinfectează.

  În același timp, în gospodăria unde a fost depistat porcul bolnav au fost luate toate măsurile necesare pentru a se împiedica răspândirea unui eventual focar de pestă porcină.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img