More


  VIDEO/FOTO. Cu cine se luptă Sătmarul pentru titlul de Capitala Tineretului din România

  =

  capitala tineretului1

  Municipiul Satu Mare are contracandidați foarte serioși în cursa pentru titlu de Capitala Tineretului din România. Astfel, Satu Mare va trebui să lupte cu Alba Iulia, Baia Mare, Galați, Iași, Ploiești și Suceava . Lupta va fi foarte acerbă și toți sătmărenii trebuie să fie implicați în acest proiect.

  Este a doua competiție organizată în cadrul acestui program național, primul titlu fiind câștigat de Bacău.
  Programul este coordonat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România — Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR) — și își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltarea urbană.

  Ediția 2017 a programului se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis, recunoaștere acordată în 2016 și care confirmă valoarea conceptului și succesul fazei pilot.

  Orașul care va câștiga acest titlu va primi din partea Băncii Comerciale Române (BCR), co-inițiator al programului, un premiu în valoare de 50.000 de Euro. Acest premiu reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

  Evaluarea proiectelor înscrise se va face în două etape, de către un juriu independent format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental de tineret, ai mediului privat, ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare și ai unor instituții publice. Prima etapă constă în evaluarea formei simplificate a candidaturilor, în urma căreia vor fi desemnate, în luna august, orașele finaliste. Ulterior, acestea vor depune candidaturile complete până în data de 15 octombrie, urmând ca orașul câștigător să fie anunțat pe 12 noiembrie, în cadrul Summitului Tinerilor, care va avea loc în actuala Capitală a Tineretului din România, Bacău.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img