More


  Amenzi de peste 33.000 de lei, aplicate de jandarmi în august

  - Advertisement -

  jandarmi

  Jandarmii sătmăreni au aplicat, în cursul lunii august, amenzi în valoare de peste 33.000 de lei, potrivit bilanțului prezentat astăzi de conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Satu Mare. Bilanțul a fost prezentat ieri, în cadrul conferinţei de presă lunară, în cadrul căreia au fost prezentate principalele activităţi şi rezultatele obţinute în luna august, precum şi misiunile planificate pentru luna septembrie.

  Aproape 300 de misiuni specifice
  În luna august 2017, activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 299 misiuni specifice.

  Pe categorii de misiuni, situaţia se prezintă astfel: 198 misiuni de menţinere a ordinii publice, dintre acestea 111 misiuni fiind executate în sistem integrat cu IPJ Satu Mare şi cu Serviciul Teritorial al Poliţei de Frontieră Satu Mare pe linia combaterii contrabandei cu tutun; 41 misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase, activităţi cultural artistice şi la activităţi sportive (Festivalul August Fest Carei, Zilele localităţilor, Festivalul de la Oţeloaia, Zilele Partium); 32 acţiuni de restabilire a ordinii publice la aplanarea unor conflicte şi la alte solicitări; 22 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii – alte structuri ale MAI, cu SRI, cu organele care gestionează activitatea silvică şi cu alte instituţii; 5 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

  În această perioadă s-au asigurat măsuri de protecţie în zona de acces spre Balta Blondă, având în vedere situaţia apărută în urma descoperirii pestei porcine în zona respectivă.

  La nivelul I.J.J. Satu Mare în luna august a fost înregistrată 1 faptă de natură penală constatată în mod independent, şi anume 1 infracţiune de ,,Furt”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228, Cod Penal;

  În comun cu poliţia, au fost constatate un număr de 11 de fapte de natură penală şi identificaţi un număr de 16 autori, dintre care unul minor.

  Amenzi de peste 33.000 de lei
  Referitor la starea contravenţională, personalul IJJ Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 126 sancţiuni contravenţionale. Din totalul de 126 sancţiuni contravenţionale aplicate, 98 sunt amenzi aplicate în valoare de 33.100 lei, iar 28 sunt avertismente scrise.

  În luna august, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legii privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice – 120 sancţiuni contravenţionale; a legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite – 2 sancţiuni contravenţionale; a celei privind pescuitul şi acvacultura – 2 sancţiuni contravenţionale; a legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice – 1 sancţiune contravenţională precum și a legii privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive – 1 sancţiune contravenţională.

  Din punct de vedere al executării sancţiunilor contravenţionale, în luna august au fost achitate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 400 lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img