Aparențe înșelătoare. Ce făcea defapt bărbatul care APARENT chinuia porumbelulRecent, într-o ediție anterioară a Gazetei de Nord-Vest, a fost publicat un articol despre un bărbat care, aflat la etajul 10 al unui bloc din municipiul Satu Mare, aparent, chinuia un porumbel de care părea să fi legat o sfoară. Astfel, articolul ridica problema maltratării animalelor și ce are de spus legea cu exactitate în astfel de cazuri. Intenția articolului era, așadar, una pozitivă, deși povestea, în faptă, s-a dovedit a fi tocmai opusul modului în care a fost percepută conform imaginilor video înregistrate.

porumbel

GNV a stat de vorbă cu bărbatul care apărea pe imaginile video și scopul acestui articol este de a aduce clarificări asupra circumstanței. Probabil pentru majoritatea oamenilor care ar fi surprins un om la etajul 10 al unui bloc provocând un porumbel să zboare (în timp ce pasărea era legată cu ceea ce semăna cu o sfoară) – situația ar fi fost percepută drept bizară și rău-intenționată.

Realitatea însă confirmă altceva. În spatele aparentului act de rău tratament asupra animalelor, stă o puternică pasiune – care, într-adevăr, având în vedere că probabil este deosebită și mai rar întâlnită – poate părea ceea ce nu este la o primă vedere.

Defapt, bărbatul este un om valoros pentru comunitatea sătmăreană, întrucât el este nu doar participant la Campionatul Național de Zbor (organizat de către Clubul Columbofil Național Tippler România), ci și deținător al recordului național la zbor pentru porumbeii din rasa Tippler Englez. “Sfoara” era un ham special cu ajutorul căruia bărbatul își antrena porumbelul.

Aparențele pot fi așadar înșelătoare și tocmai de aceea, GNV a dorit să aducă în atenția publică aceste clarificări pentru a repara prejudiciul de imagine care bărbatul consideră că i s-a adus.

Rareș Jucan  

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts