More


  Catarg uriaș la Satu Mare de Centenarul Marii Uniri. Unde ar fi amplasat

  =

  catarg1

  La Satu Mare ar putea fi amplasat un drapel uriaș, ridicat pe un catarg de 80 de metri, dacă autoritățile locale și județene vor da curs cererii reprezentanților asociaţiilor de pensionari. Aceștia au solicitat astăzi, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice de pe lângă la Instituţia Prefectului sprijin pentru amplasarea catargului înalt de 80 de metri din Piaţa Romană, lângă Finanțe.

  Cererea a fost făcută de președintele Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Satu Mare, Gheorghe Strâmb, acesta solicitând subprefectului Altfatter Tamas sprijin pentru realizarea catargului uriaș, cu atât mai mult cu câtacesta a fot achiziționat de mai mulți ani. de 80 de metri din Piaţa Romană, care este achiziţionat de mai mulţi ani, dar şi amplasarea statuii Eroilui Necunoscut în capătul străzii Horea.

  Colonelul Gheorghe Strâmb a arătat că a fost constituită o asociere din care fac parte Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice și asociațiile Ţara Oaşului, Ţara Moţilor, Ţara Codrului şi Avram Iancu, care are ca obiectiv principal amplasarea catargului și a Statuii Eroului Necunoscut.

  “S-a încercat de câţiva ani buni amplasarea în municipiului Satu Mare, acolo unde i-a fost locul până în 1940 a statuii Ostaşului Necunoscut, care să facă parte dintr-un ansamblu de lucrări, respectiv amplasarea catargului tricolor”, a arătat fostul șef al ISU Satu Mare.

  Colonelul în rezervă a mai precizat că există fondurile necesare pentru ambele proiecte, solicitând autorităților doar sprijin pentru proiectare şi avizarea lucrărilor.

  ”Cele două lucrări pentru care milităm a fi amplasate acolo, în accepţiunea asociaţiilor de care vorbeam, vor fi finanţate integral de către acestea. Nu este din acest punct de vedere o problemă care să împovăreze bugetele locale. Solicitarea este de a ne sprijini în realizarea proiectului respectiv şi obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare”, a spus Gheorghe Strâmb.

  catarg2

  Drept răspuns, subprefectul Altfatter Tamas a declarat că, în prezent, se lucrează la un program în ceea ce privește organizarea evenimentelor ce vor avea loc în cinsteaCentenarului Marii Uniri, care va fi făcut public după ce va fi gata.

  Catargul înalt de 80 de metri a fost achiziţionat din Turcia de un om de afaceri sătmărean, doar că sunt probleme în ceea ce privește certificarea acestuia din punct de vedere al securităţii.

  În prezent este căutat un inginer care să dea undă verde pentru amplasarea acestuia și să răspundă că nu va cădea, dar nimeni nu își asumă acest risc. Tocmai de aceea, colonelul Gheroghe Strâmb a cerut ajutorul autorităților locale ca acest catarg să fie înălțat.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img