More


  Cod Roșu la Satu Mare. Căldură infernală în week-end. Recorduri absolute

  =

  cod-rosu-de-canicula-1280x640

  Așa după cum GNV prevedea în urmă cu câteva zile, Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie a emis o avertizare Cod Roșu de caniculă pentru județul Satu Mare și pentru alte 11 județe din vestul României, valabil în perioada 4-5 august (vineși și sâmbătă). În acest interval de timp asupra județului nostru se va abate un val de căldură, vor fi înregistrate temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat.

  Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade, iar cele maxime vor depăși 40 de grade la umbră. 

  În zonele de câmpie și de podiș ale județelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Sălaj, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Dolj, se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade.

  harta cod rosu

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img