Concert Ocho Macho a încheiat a doua zi a Zilelor Maghiare Partium

Partium 1

Cea de-a doua zi a Zilelor Maghiare Partium a adus cu sine nenumărate spectacole, concerte și evenimente sportive, totul culminând cu reprezentația uneia dintre cele mai importante trupe din Ungaria, Ocho Macho.

Acompaniat de cimpoi, mandolină, flaut, kantale a luat naștere spectacolul de păpuși János cel Norocos, sau cele trei fire de păr de aur ale dracului, un spectacol găzduit de sala mare a Teatrului de Nord, pentru ca János, spre fericirea celor mici și celor mari, să poată elibera prințesa, după ce străbate cele mai întunecate colțuri ale iadului. Încă pe parcursul dimineții s-a arătat că cel mai onest public al Zilelor Maghiare Partium sunt copii, căci, fără ajutorul acestora, răul nu și-ar fi putut căpăta pedeapsa bine meritată.

Un moment important al celei de-a 16-a ediții a Zilelor Maghiare Partium a fost inaugurarea locuințelor Studium, evenimet la care au participat, pe lângă liderii locali, și Potápi Árpád János, ministrul politicii naționale, Ungaria, și Kelem Hunor, președintele fundației. Fundația Studium – Prospero cu sediul la Târgu Mureș, a început demararea proiectului în luna martie a nului 2014. Locuințele au fost ridicate pe strada Eugen Ionesco cu ajutorul Fundației Bethlen Gábor, al Ministerului Politicii Naționale și al Asociației Studium dintr-un buget de 400 mii de euro. Pentru ocuparea acestor locuințe gratuite (trei apartamente cu două camera și trei apartamente cu o cameră), pot candida tineri medici, farmaciști și artiști stabiliți la Satu Mare.

Prelegerea organizată de Cercul Szent István susținută de Dr. Kulcsár Valéria, professor universitar al Facultății din Szeged și dr. Istvanovits Eszter, arheolog al Muzeului Jósa András din Nyíregyháza, cu titlul Poporul cerbului de aur. Date și întrebări despre presupusa rudenie dintre sciți și maghiari.

Dupăamiaza a continuat într-o atmosferă minunată, căci Centrul Sportiv Dinamo a găzduit tradiționala Cupă memorială Romász János la care au participat echipele de fotbal UDMR, al Primăriei Municipiului Satu Mare și echipa Presa Fc. Meciurile amicable au fost închiate la un pahar de vin. În acest an, cupa a fost câștigată de echipa UDMR, pe locul doi s-a clasat Presa Fc, iar pe locul trei echipa Primăriei Municipiului Satu Mare.

Partium 2
În paralel cu meciurile de fotbal, iubitorii teatrului au putut urmări, în sala mare a Teatrului de Nord, spectacolul Teatrului Kamaraszínház din Arad, anume Sex, drogs, gods and rock ‘n’ roll, în regia lui Tapasztó Ernő. Spectacolul cu casa închisă a fost realizat cu sprijinul firmei Autonet Import. Ziua a fost încheiată cu concertul „celor opt masculi”, adică de formația Ocho Macho. Pe scena Farma Center din curtea Colegiului Teologic Reformat, a luat naștere un veritabil chef ska-reggae. Seattle ori Roma, Paris, Barcelona, Savaria Kingston Town a răsunat la Satu Mare, iar muzica a pătruns în inimile tuturor celor prezenți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...