More


  Cum s-ar putea eficientiza lucrările la Podul Decebal. O lecție de la un cetățean

  =

  Lucrările la infrastructura orașului sunt o bucurie pentru toți cetățenii, întrucât ele sunt parte a planului de dezvoltare a municipiului, dar în același timp un vis urât din cauza blocajelor interminabile în trafic. Un cetățean al municipiului Satu Mare, care a dorit să își păstreze anonimatul, a oferit un punct de vedere avizat despre cum s-ar putea eficientiza lucrările la Podul Decebal, astfel încât traficul să redevină mai fluid.

  20170807_211737

  “La fel ca în țările cu o democrație sustenabilă, în care licitațiile sunt organizate bine și câștigă într-adevăr companiile care aduc beneficii maxime comunității prin competența lor, e necesar ca și firma care se ocupă de reabilitarea podului Decebal să găsească metode mai eficiente. Nu sunt absurd să mă aștept la construirea unui pod de pe o zi pe alta la fel cum se întâmplă probabil în Japonia, dar consider că așteptarea ca lucrul la câteva sute de metri de drum să nu dureze mai mult decât e necesar – este absolut validă. Până în prezent, pe podul Decebal s-a lucrat cu un singur utilaj, un echipaj de numai trei oameni dacă nu mă înșel și în pline condiții de caniculă. Pe lângă faptul că echipamentele de protecție nu fac față unor asemenea situații meteo extreme și pui în pericol sănătatea muncitorilor, mai blochezi și un oraș întreg. Din punctul meu de vedere, soluția ar fi ca lucrările să se deruleze exclusiv pe timp de noapte la fel ca în țările avansate și să fie suplimentat numărul de utilaje și muncitori. Astfel, timpul de execuție este redus și traficul poate reveni la normal în timp util. Sper ca organele competente să se autosesizeze, pentru că și eu sunt plătitor de taxe suficiente la drumuri și merit confort chiar și atunci când se desfășoară lucrări.”

  Odată identificate așadar problemele și analizate soluțiile logice, este așteptată acțiunea propriu-zisă a celor în a căror competență intră lucrările la podul Decebal.

  Rareș Jucan

  Podul Decebal, aseara

  Aseară pe podul Decebal

  20170808_112600

  Azi în jurul orei 12, la podul Decebal  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img