More


  Eroul de la ștrand. A readus la viață o copilă care s-a înecat

  - Advertisement -

  strand

  Un fost angajat UPU, actualmente pensionar, a reușit să readucă la viață o copilă de 6 ani care s-a înecat într-unul dintre bazinele din ștrand. Marius Doru Matei este, în prezent, asistentul medical de ștrandul sătmărean, iar după ce a salvat viața fetiței sătmărenii l-au numit ”Eroul de la ștrand!”

  La cei 68 de ani ai săi, Marius Matei este pensionar dar lucrează și la ștrand ca asistent medical. A lucrat în Unitatea de Primire Urgență 19 ani, iar în total are 45 de ani în domeniul asistenței medicale. Experiența sa și-a spus cuvântul astăzi, când a salvat-o pe micuța Angela, o copilă de numai 6 anișori, care efectiv s-a înecat.

  ”Nu se știe exact cum, căci nu a văzut nimeni, a căzut în apă, apa este destul de adâncă, parcă 1,40 de metri. Ea nu a mai putut să iasă. Noroc că imediat a venit o altă fetiță pe acel canal și s-a împiedicat de ea. A început să țipe, să dea alarma, și oamenii mi-au adus-o. Sigur că a înghițit foarte multă apă, era fără puls, fără nimic. Am sărit imediat, i-am făcut masaj cardiac, plus ventilație. După aia, după două sau trei minute de resuscitare asiduă, fetița a început să verse la apă și a ieșit din ea foarte multă apă. Apoi a venit ambulanța și a luat-o”, a  descris Marius Matei scena în care a salvat-o pe copilă.

  El spune că faptul căi-a salvat viața micuțșei Angela pentru el reprezintă o mulțumire personalăși o mare bucurie.

  ”Întotdeauna am fost un ambițios. Și nici aicinu vreau să pierd niciodată cursa pentru salvarea oamenilor. Mulțumirea mea personală este că am reușit să o resuscitez. Este cea mai mare bucurie”, a mai spus acesta.

  Cu toate acestea, ”Eroul de la ștrand” nu s-a lăsat nici fotografiat, nici filmat spunând că el și-a fpcut doar datoria, nimic altceva.

  În schimb, paramedicii de la SMURD și Ambulanță au spus foarte clar că dacă Marius Matei nu intervenea, fetița nu avea nicio șansă să supraviețuiască.

  Și pentru asta, dar și pentru modestia sa, sătmăreanul merită toate aprecierile noastre.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img