Finalizăm parcările până la sfârşitul anului

67

Primăria municipiului Satu Mare informează cetățenii cu privire la desfășurarea lucrărilor de amenajare a celor patru cvartale de parcări din cartierul Micro 17.

Conform contractului, toate cele patru zone au termen de finalizare 6 luni din care 2 luni pentru proiectare și 4 luni pentru execuție, de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor. În cazul celor 4 cvartale firmele care au câștigat licitațiile se află în ultima fază, cea de execuție.

Periodic, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, și administratorul public al orașului, Maskulik Csaba, fac vizite pe teren pentru a verifica modul de desfășurare al lucrărilor.

“ Amenajarea parcărilor din Micro 17 avansează conform graficului stabilit. În cazul acestei investiții avem parte de firme care lucrează în mod susţinut, conform programului stabilit, astfel că sunt îndeplinite toate premisele ca până la sfârşitul anului să le dăm în folosinţă. Construim acolo unde în trecut alții au demolat, însă vă asigur că nu acceptăm orice investiție doar pentru a mai bifa un proiect pe lista de obiective!”, a declarat primarul municipiului Satu Mare.
Reamintim cetățenilor zonele în care se execută aceste lucrări:

Cvartalul delimitat de străzile Independenței, Dima, Bobocului, Crișului
Cvartalul delimitat de străzile Cibinului, Bârgăului, Fântânele, Codrului
Cvartalul delimitat de blocurile CB11, CB13 de pe str. Bârgăului și de blocurile CF27, CF29, CF31, CF33, CF35 de pe str. Fântânele
Cvartalul delimitat de străzile Independenței, Bobocului, Someșului, Crișului

În cazul a trei dintre ele (cvartalul delimitat de străzile Cibinului, Bârgăului, Fântânele, Codrului, cvartalul delimitat de blocurile CB11, CB13 de pe str. Bârgăului și de blocurile CF27, CF29, CF31, CF33, CF35 de pe str. Fântânele și cvartalul delimitat de străzile Independenței, Bobocului, Someșului, Crișului), Primăria Municipiului Satu Mare a semnat ordinul de începere al lucrărilor în data de 10.07. 2017, în timp ce pentru cvartalul delimitat de străzile Independenței, Dima, Bobocului, Crișului s-a emis ordinul de începere în data de 24.07.2017.

În proiectul de modernizare al parcărilor sunt prevăzute săpături, lucrări la fundație, amenajarea platformei asfaltate pentru parcările propriu-zise, amenajarea trotuarelor și a căilor de acces pentru scările de bloc, montarea bordurilor, cât și aducerea la nivel a căminelor pentru scurgerea apelor pluviale.

Lucrările de modernizare a celor patru cvartale de parcări sunt achitate integral din bugetul local, după cum urmează:

Cvartalul delimitat de străzile Independenței, Dima, Bobocului, Crișului – 290.523 lei ( fără TVA)
Cvartalul delimitat de străzile Cibinului, Bârgăului, Fântânele, Codrului – 213.386 lei ( fără TVA)
Cvartalul delimitat de blocurile CB11, CB13 de pe str. Bârgăului și de blocurile CF27, CF29, CF31, CF33, CF35 de pe str. Fântânele – 290.523 lei ( fără TVA)
Cvartalul delimitat de străzile Independenței, Bobocului, Someșului, Crișului – 285.732 lei ( fără TVA)

De asemenea, Primăria municipiului Satu Mare a demarat și procedura de licitație pentru asigurarea iluminatului public în cele patru cvartale de parcări.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...