More


  FOTO. Spital nou-nouț la Satu Mare. Ce se întâmplă cu cel vechi

  - Advertisement -

  spital nou1

  Autoritățile județene intenționează să construiască un spital nou-nouț la Satu Mare în care ar urma să fie transferate trei secții de la Spitalul Vechi. Noul spital ar urma să fie construit în curtea actualului Spital Județean, fiind vorba despre o clădire cu 5 etaje.

  Atât președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, cât și managerul interimar al Spitalului Județean, Adrian Marc, au dat, în cadrul unei conferințe de presă, câteva detalii în legătură cu noul spital ce ar urma să fie construit la Satu Mare.

  Finanțarea pentru această invetiție ar veni din partea Uniunii Europene în cadrul unui proiect transfrontalier România Ungaria. Valoarea eligibilă a acestui proiect este de aproape 12 milioane de euro. Proiectul trebuie depus până la data de 20 septembrie.

  Noul corp de clădire urmează a fi construit pe actuala parcare din curtea Spitalului Județean Satu Mare, până în zona actualului helioport. Acest copr de clădire va comunica cu spitalul județean printr-o pasarelă. Heliportul va fi amenajat pe acoperișul clădirii.

  Managerul Adrian Marc a precizat că, odată ce acest nou spotal va fi construit și amenajat, își dorește să transfere de la spitalul vechi secțiile de Interne, Oftalmologie și Neurologie.

  Odată ce aceste noi secții vor fi mutate, la Spitalul Vechi se va crea spațiu suficient pentru amenajarea celor două secții de Psihiatrie: Acuți și Cronici.

  spital nou3

  Spitalul va fi construit în zona încercuită        

  Tot cu aceeași ocazie, Pataki Csaba a mai arătat că se are în vedere alte două noi proiecte de modernizare a Spitalului Județean. Este vorba despre unul în valoare de 1,5 milioane de euro pentru moderinzarea Unității de Primiri Urgențe, și un altulk de 20 de milioane de lei pentru eficientizarea energetică a clădirilor spitalului.

  Pataki a mai arătat că, în scurt timp, vor fi predate patru locuințe noi pentru medicii din spital, urmând ca prin ANL să fie finalizate, până la iarnă, alte 24 de locuințe pe strada Tudor Vladimirescu.

  Directorul economic al Spitalului Județean, Rodica Beșeni, a arătat că la Spitalul Județean, în prezent, nu există criză e medicamente și că datoriile instituției medicale au fost achitate, cu execepția celor din lunile iunie și iulie.

  spital nou2  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img