FOTOGALERIE. Cei mai bravi dintre jandarmii sătmăreni, înaintați în grad

avansare grad jandarmi satu mare1

Ziua de 1 august, reprezintă pentru cadrele militare jandarmi, o zi de împlinire şi de bucurie în acelaşi timp, deoarece alături de Ziua Armei şi de celelalte sărbători din cursul anului, este ziua în care după îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi parcurgerea stagiului în grad, militarii jandarmi sunt avansaţi în treapta ierarhică următoare.

Jandarmeria sătmăreană este în sărbătoare prin faptul un număr de 15 jandarmi din care 3 ofiţeri, 1 maistru militar şi 11 subofiţeri sunt recompensaţi cu înaintarea în gradul următor.

Acesta este rezultatul a patru sau cinci ani de muncă, fiind totodată confirmarea maturităţii profesionale şi a dezvoltării capacităţilor operaţionale în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, marţi, 1 august de la ora 09,00 în prezenţa comenzii unităţii col. Ovidiu Adrian Popa – împuternicit  Inspector – Şef, şi maior Gheorghe Vlonga  – Adjunct al Inspectorului – Şef, a avut loc ceremonia avansării în grad şi înmânarea noilor însemne de grad.

 

Comanda unităţii a transmis tuturor celor avansaţi cele mai calde felicitări, dorindu-le tuturor să aibă parte de înţelepciune şi maturitate în îndeplinirea tuturor misiunilor.

Cei avansaţi sunt următorii:

  • în gradul de colonel – lt. col. Pop G. Aurel;
  • în gradul de locotenent – slt. Macioca Marius – Bogdan şi slt. Vinţ Vasile – Tudor;
  • în gradul de maistru militar clasa a II – a – Maistru militar clasa a III –a Boidache Ioan;
  • în gradul de plutonier adjutant şef – plt. adj. Farcău – Bobon Dorel – Gheorghe şi plt. adj. Radu Iulian – Marian;
  • în gradul de plutonier major – plt. Filimon Marius, plt. Codrea Radu, plt. Graner Daniel şi plt. Hotca Anamaria;
  • în gradul de plutonier – serg. maj. Lieb Armin, serg. maj. Bologa Mădălin, serg. maj. Bretan Adrian, serg. maj. Săvianu Dorin şi serg. maj.Vădan Călin.

În cadrul aceluiaşi ceremonial, au fost citite ordiele de trecere în rezervă pentru următorii militari jandarmi: plutonier adjutant şef Bandula I. Călin, plutonier adjutant şef Marchiş I. Adrian – Emil, plutonier adjutant şef Herman V. Vasile, plutonier adjutant Hasna I. Teodor şi plutonier major Rotmund A. Alexandru.

Aceştia au slujit instituţia Jandarmeriei Române peste 25 de ani, timp în care au executat misiuni specifice de ordine publică şi pază în diferite structuri ale unităţii.

Inspectorul – Şef le-a înmânat câte un Hrisov de cinstire, în care a transmis celor care şi-au încheiat serviciul activ următoarele gânduri : ”Dorind a vă răsplăti pentru modul în care aţi slujit instituţia Jandarmeriei Române, în general, şi unitatea noastră în special, acum, când intraţi într-o etapă nouă a vieţii dumneavoastră, vă rugăm să primiţi prezentul hrisov de cinstire, ca semn de profundă recunoştinţă pentru întreaga activitate desfăşurată.

Asigurându-vă de continuitatea deschiderii spre colaborare vă mulţumim pentru tot sprijinul, vă asigurăm de tot respectul şi gratitudinea noastră şi vă dorim să aveţi parte de o pensie cât mai frumoasă.”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă. SURSE

Potrivit unor surse Adevărul, la propunerea medicilor, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgenţă în zonele în care s-au înregistrat foarte multe...

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu...

Gabriel Leș: Legea privind carantinarea și este o aberație juridică

Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministrul al Apărării, Gabriel Leș, spune că Legea privind carantinarea și izolarea pe care guvernul Orban o vrea...

Marcel Ciolacu: “Când vom depune moţiunea, ea trece 100%. În acest moment avem 204 voturi”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a discuta felul în care parlamentarii partidului vor vota în privinţa legii carantinării, iar la sfârşitul...

Handicapat… pe jumătate

Este greu de răspuns de ce parchează unii peste linii, așa cum se vede în imaginea alăturată publicată de activiștii de la DriversSM. Desigur,...