FOTOGALERIE. Grădina Romei va fi redeschisă. Ciorile rămân la locul lorgradina romei satu mare1

Grădina Romei va fi redeschisă începând de sâmbătă, 12 august, potrivit biroului de presă al Primăriei Satu Mare. În acest sens, vineri, 11 august, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, împreună cu administratorul public, Maskulik Csaba, au făcut o ultimă verificare înainte de deschiderea parcului și au dispus astfel și câteva măsuri de verificare și pe viitor a zonei.

Zona a fost pusă în siguranță fiind derulată o amplă acțiune de curățenie, care a prevăzut toaletarea copacilor, strângerea resturilor vegetale și a crengilor uscate, tunderea spațiilor verzi, igienizarea parcului și vopsirea elementelor din parcul de joacă.

”Rugăm vizitatorii să respecte restricțiile impuse în zonele unde se lucrează și să evite aceste zone.  Timp de mai multe zile o echipă completă a muncit în vederea igienizării parcului și a toaletării copacilor, fiind transportate din Grădina Romei aproximativ 100 de metri cubi de resturi vegetale și crengi uscate.  În privința acestui aspect menționăm faptul că, materialul lemnos transportat din Grădina Romei a fost donat unor familii nevoiașe”, se arată în comunicatul Primăriei Satu Mare.

Cu toate că, s-au făcut eforturi considerabile pe parcusul mai multor zile, din cauza ciorilor aspectul aleilor nu a putut fi îmbunătățit considerabil, însă și în privința aceasta Primăria dă asigurări că vor fi găsite soluțiile legale pentru a remedia această problemă.

”Aceste acțiuni nu vor ramâne singulare deoarece ne vom ocupa mai atent de întereținerea acestui parc, însă reabilitarea integrală a Grădinei Romei se va realiza printr-un proiect separat.  În prezent, se lucrează la elaborarea Planului Urbanistic Zonal privind reabilitarea parcului, creerea unui spațiu de joacă adecvat, amenajarea spațiilor de recreere și de petrecere a timpului liber”, se mai arată în același document.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts