More


  MANIFEST adresat românilor din ţară şi de pretutindeni!

  - Advertisement -

  1. NU mai vindeţi la străini terenurile agricole moştenite de la bunici şi părinţi ! Mai bine daţi-le în arendă la Asociaţiile sau Societăţile Agricole româneşti ! Din anumite statistici reiese că sute şi sute de hectare din terenurile României au fost cumpărate „cu bani de ţigări” de „prietenii” noştri din străinătate. „Ieftin şi bun” este pământul românesc, care are şi în subsolurile sale bogăţii inestimabile. În economia de piaţă „totul este posibil” şi avantajos pentru cumpărătorii care au „în spate sute de ani de capitalism”. Nimeni nu vă poate obliga să vindeţi moştenirea strămoşească ! NU vă lăsaţi „orbiţi” de dolarii şi euroii pe care-i flutură prin faţa ochilor voştri potenţialii cumpărători, care vor să vă determine să vindeţi…şi, poate, nu ştiţi nici măcar preţul corect!

  2. NU vindeţi la străini societăţile comerciale cu capital sută la sută românesc! Cei mai puternici reprezentanţi ai mediului de afaceri românesc, cu experienţă în aplicarea actualei legislaţii, ar trebui să prezinte, în faţa Parlamentului României, revendicările constructive necesare pentru o relaxare fiscală echitabilă, atât pentru bugetul statului cât şi pentru bugetele firmelor private. Există modele de tip occidental, care conferă posibilitatea mediului de afaceri autohton să se dezvolte în mod armonios în economia de piaţă. Contracararea politicii spoliatoare a concurenţei neloiale şi a profitorilor avizi în ceea ce priveşte maximizarea profiturilor „ cu orice preţ” nu se poate realiza decât printr-o legislaţie adecvată. Mulţi oameni de afaceri se miră de faptul că în unele ţări se pune accent foarte mare pe producţia indigenă, care se bucură de anumite privilegii specifice economiei de piaţă. În concluzie, statul se implică în susţinerea oamenilor de afaceri din ţara lui şi nu se axează numai pe încasarea taxelor şi impozitelor „umflate” ca nişte baloane de săpun, care duc de multe ori la inevitabila evaziune fiscală.

  3. Este necesară înfiinţarea pe teritoriul României, o spun şi producătorii agricoli, a unor Depozite special amenajate, care să preia produsele agricole, la un preţ minim garantat. „Povestea” promisă e veche şi se vorbeşte despre ea de ani şi ani de zile. Adică, la alţii se poate cu „preţul minim garantat”. La noi, NU! Alţi capitalişti pot să aibă „bursă de mărfuri agricole”. La noi, NU SE POATE! Aceste idei au fost preluate în programele lor electorale şi de unele partide politice, dar finalizarea lor se desfăşoară în…”pas de melc”. Ştiţi dv.!

  4. Reîntoarcerea românilor acasă este una din marile dorinţe a multor familii. Din nefericire, nu sunt create condiţiile de tip occidental, pentru ca meseriaşii, întreprinzătorii particulari, profesioniştii din diferite domenii să fie atraşi de un nou sistem economic în România, cu un învăţământ adecvat… Am întâlnit români, care şi-au adunat o sumă considerabilă de bani, în urma muncilor desfăşurate în străinătate, care au dorit să investească acasă. Ei au spus că s-au lovit de un sistem birocratic şi că pe la noi domină încă „mentalităţile de tip comunisto-stalinist”. Dezamăgiţi, aceşti români s-au reîntors în ţările unde au fost şi sunt apreciaţi din punct de vedere profesional, respectaţi şi plătiţi onorabil pentru serviciile oferite diverselor companii.

  5. Intensificarea implicării statului în economia de piaţă prin parteneriate public-private, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări dezvoltate, ar putea duce la o creştere economică semnificativă. De ce să exploateze alţii multe din bogăţiile naturale ale României, iar profiturile să ia calea străinătăţii ? Legislaţia noastră este prea permisivă din acest punct de vedere. Străinii cu bani cumpără din România materie primă ieftină şi se îmbogăţesc după ce o procesează cu cheltuieli minime. De ce să nu procesăm noi materia primă ?! Prin intermediul legislaţiei ar trebui interzisă vânzarea materiei prime din România, dar în acelaşi timp ar trebui încurajaţi oamenii de afaceri români, de specialitate, să prelucreze aceste bogăţii naturale, care până la urmă fac parte din avuţia naţională.

  6. Unii se ocupă cu organizarea de mitinguri de stradă, de „circ şi pâine”, presărate cu zâmbete malefice, cică împotriva „Corupţiei”! Se ocupă de arestări, ”chestii, socoteli”, de comisioanele lor ca intermediari în vânzarea pădurilor şi a „tot ce se mai poate vinde” din ţara aceasta ! N-au vreme de proiecte serioase în ceea ce priveşte valorificarea producţiei româneşti, a stimulării exporturilor sau încurajarea mediului de afaceri românesc. Unii se ocupă de tot felul de „găinării” cu scopul de a abate atenţia poporului de la marile probleme ale ţării, care au nevoie de soluţii urgente pentru ca să fie stopate multe din provocările actuale, „văzute şi nevăzute”…neproductive pentru economia României.

  7. „ O viaţă avem români…şi-o cinste! Deşteptaţi-vă că am dormit destul ! – MIHAI VITEAZUL.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img