More


  Ne topim din nou. Cod galben urmat de cel portocaliu de caniculă

  =

  canicula1

  Cu toate că mulți credeau că dacă am scăpat de aerul fierbinte de săptămâna trecută scăpăm și de caniculă.Însă sătmărenii vor avea din nou parte de temperaturi tropicale.

  Meteorologii au emis pentru astăzi un cod galben de caniculă și pentru județul Satu Mare În cursul zilei de miercuri (09 august) valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crişana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. 

  Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. 

  canicula

  Pentru mâine, în schimb, codul galben de caniculă s-a schimbat în portocaliu.  Joi (10 august) valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade.

  În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

  De vreme călduroasă vom avea parte și în week-end. Astfel că vineri la Satu Mare vor fi temperaturi de peste 35 de grade și cer senin, iar sâmbătă peste 32 de grade, cu posinile precipitații după-amiază.

  Pe duminică sunt anunțate ploi și temperaturiu de circa 25-26 de grade.

  canicula  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img