More


  Omul al cărui suflet înfloreşte!

  =

  Mâine, Micu Emil Ignaţiu îşi scrie vârsta cu “7”! Şi ce tânăr era când l-am cunoscut, când a început să cucerească tot ce înseamnă administraţie şi comerţ!

  Cred că a visat acest drum în care s-a simţit “ca acasă” şi nu vedea în comerţul, făcut ca lumea, nimic complicat. Treptat , această “meserie” l-a chemat şi acum ai putea jura că aceasta a fost chemarea vieţii lui, a fost sarea şi piperul, deşi în sufletul lui au coexistat multe alte probleme fixate de societatea în care trăim, plină de ură, duşmănie, invidie şi răutate. A ştiut Emil să treacă pe lângă ele, datorită educaţiei pe care s-a străduit s-o dea familiei sale, mai ales fiului, care-l urmează cu seriozitate, ambiţie, strădanie şi mult bun simţ. Ar trebui să vorbesc despre amândoi, dar acum, la ceas de sărbătoare, sunt obligat să-l prezint pe Emil Micu, prieten drag, ce trece prin momente mai grele, privind sănătatea. O fac, oferindu-i aceleaşi cuvinte şi îndemnuri, din inimă pornite, pe care mi le-a adresat atunci când eu am avut nevoie de ele! Şi-i mulţumesc pentru încurajări, care m-au întărit, m-au îmbogăţit sufleteşte aducându-mi numai bucurii!

  Aş spune că a “bătut” la pas tot ce se numeşte comerţ civilizat, a ajutat pe mulţi cunoscuţi, nu numai cu vorbe şi… merită recunoştinţă. Se simte bine cu personalul angajat, folosind cuvinte şi expresii civilizate, de puternică colegialitate. De fapt, asta îl caracterizează! Se simte bine când întâlneşte un cunoscut interesându-se de sănătatea lui, de grijile vieţii, de familie, de lungul drum profesional al fiecăruia. Cert este că, ştie bine ce înseamnă viaţa, destinul şi soarta omului! Frumos! Păcat că noi, cei din jur, nu ştim să apreciem “omul” din om, trăsăturile lui, paşii făcuţi spre promovare în preocupările acestuia! Reţine Emil Micu discuţiile avute de-a lungul anilor, cu multele categorii de oameni pe care i-a cunoscut. A luat din toate acestea doar lucrurile demne de reţinut şi… unele de aplicat în viaţa de toate zilele. Cu aceste lucruri bune a pornit Emil în lume, fiind mereu pe baricade, chiar în vremuri măcinate de interese străine lui. Mă gândesc că Dumnezeu te fericeşte uneori şi prin faptul că-ţi scoate în cale oameni frumoşi la suflet şi cumsecade. E un mare noroc! El rămâne curat, angajat pe drumul lepădării de mizerie sufletească, frumos “pe dinăuntru” şi cu sufletul senin. Trebuie să recunosc că am fost norocos atunci când am avut şansa de a cunoaşte astfel de oameni. Este o cunoştinţă care ne-a marcat pe toţi şi care apare în existenţa ta în momente dintre cele mai grele. El a găsit cuvintele cele mai potrivite care să-ţi dea putere, încredere şi speranţă, care te fac să te întorci la propria ta fiinţă, să-ţi descoperi resursele interioare şi să le valorifici pentru a-ţi împlini destinul. Acest om nu-ţi poate pricinui o supărare vreodată. Dacă m-ar întreba cineva când l-am cunoscut, n-am să ştiu să-i răspund, dar îmi este atât de familiar chiar văzându-l în fiecare dimineaţă cu colegii de la “Bijuteria-amanet”, aproape de sediul NVTV!

  Merită binecuvântare acum la sărbătoarea a 70 de ani de viaţă, cu prilejul de a aniversa o viaţă exemplară dedicată muncii, seriozităţii şi bunului simţ. Eu îl sărbătoresc cu bucurie şi multă consideraţie, urându-i din adâncul sufletului “ La mulţi ani! Sănătate şi bucurii alături de cei dragi, de colegii care-l apreciază, de prietenii care-l respectă! Un astfel de popas aniversar nu se întâmplă în fiecare zi şi… mi-am luat îndrăzneala să scriu aceste rânduri, ştiind că doar la o zi aniversară trebuie cinstit, apreciat, onorat omul valoros!

  Respectul nostru ar trebui să fie permanent, să se reverse ca o rană binefăcătoare în fiecare zi, altfel greşim înaintea lui Dumnezeu, care ne îndeamnă la iubire între noi, aidoma aceleia cu care ne-a iubit El. Emil este un luptător până la sacrificiu, de viziune profundă, om de mult curaj! Să lupte pentru sănătate, iar noi şi Bunul Dumnezeu îl vom ajuta, cu prisosinţă!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img